Re: pozdě vyúčtované pojistné
A jak je to ve směrnici? Tím byste se měla řídit. Pokud ale tušíte, že tento problém bude každý rok a nechcete dělat dohad, tak předělejte směrnici na ten "opakující se náklad". Pojistné je z těch položek, které lze podle D-pokynu nechat nerozlišené.
Pokud není směrnice, tak ji tak vytvořte a máte pokoj, jak jsem uvedla - pojistné lze dát jako opakující se náklad, ale předtím bych radši ještě jukla na tu smlouvu.
*** Chápu, mně jen jde o to, abyste to VUBEC do nákladů dostali. Velká/malá - bojovat s ní nemusíte - stačí když jim budete hradit to, k čemu jste povinni. Ale záleží jak tohle máte smluvně ošetřeno a jak vypadá pojistná smlouva. Aby to nebylo tak, že jen někomu budete dobrovolně příspívat na JEHO pojistku a v případě nějaké pojistné události byste byli stejně "mimo". Pak nevím, jestli by se jednalo o daňový náklad (?). ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 7. 2007 8:57
prosím o radu: klient podniká v pronajaté nemovistosti. vlastník nemovitosti mu nyní vyúčtoval pojistné za nemovitost za rok 2006 (podotýkám, že vlastník nemovitosti je velká firma, která podává přiznání až k posledním červnu), ale můj klient má už rok 2006 uzavřený. lze toto pojistné dát do nákladů s tím, že to klasifikujeme jako "opakující se náklad"?díky martina