Re: Pozdní platba Kooperativě
Ještě jeden dotaz:
- platí se pojištění i z dohod? (dle pokynů je výpočet z vyměřovacího základu pro OSSZ a DPP v přehledu OSSZ není, ale co když se zaměstnanci s DPP stane prac. úraz, když to nezaplatím z jeho mzdy má nárok na něco? Pak platit či neplatit i z této DPP?)
- kolik let zpětně může pojišťovna kontrolovat správnost výpočtu a odvodu?
Ještě jednou moc děkuji.
Re: Pozdní platba Kooperativě
Z dohod se neplatí. Penále neplaťte - zatím. Pošlete na pojišťovu oznámení o tom, že jste jedno čtvrtletí zapomněli zaplatit a že jste ho doplatitli tehdy a tehdy. Lepší je doplatek uhradit zvlášť. A napiště žádost o upuštění penále. Nevím, kolik vám bude odpuštěno a jestli vůbec, ale za pokus to stojí. Něco se dá upustit vždycky - říkala paní na Kooperativě, co má zákonné na starosti.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 7. 2007 22:33
Prosím o radu:
níže jsem vyčetla, že jestliže se nějaká čtvrtletní platba zákonného pojištění zaměstnanců zpozdí, musí se za každý další měsíc platba navýšit o 10%. Je to tak?
Zjistila jsem, že účetní, která již u nás nepracuje, tak nezaplatila toto pojištění na 2. čtvtl., tedy do 30.4. Zaplatila jsem to až nyní v červenci spolu s platbou 3. čtvr.
Mám tzv. penále zpětně vypočítat sama a doplatit? A navýšit o 30% nebo kolik?
Děkuji všem za radu.