Re: zvláštní režim a DPH
Rozumíme tomu celkem dobre...je to presne tak jak rikate.
S EU je to take tak jak uvadite, zase zalezi od koho je koupite, je to vlastne stejne jako v CR
nakup od neplatce ---> zvlastni rezim
nakup od platce ktery pouzil zvlastni rezim (musí uvest na fakture) ---> zvlástní rezim
nakup od platce zvl.rezim nepouzil ---> nárok na odpocet + danit výstup
dĚKUJI MOC. Ještě jsem se chtěla zeptat, rozdíl mezi prodejní cenou a cenou pořízení u osobního automobilu při zvláštním režimu si mám sama spočítat a nebo mi hlásí klient??
Pokud prodá plátce osobní auto přes autobazar tak se jedná také o zvláštní režim ? Děkuji
a ještě do pořizovací ceny nasčítám i náhradní díly, poplatky , pojištění a odečtu od ceny prodejní a ten rozdíl je cne včetně daně
např. auto koupeno za 50 tisíc, plus materiál na opravy, pojištění 3 tisíce a prodáno za 90 tisíc rozsíl je tedy37 tisíc tedy DPH odvedu 7030Kč.Co provize autobazu, ta se také započítává do porřizovací ceny auta nebo nikoli, a je to nákladem v daň. evidenci děkuji za ochotu !!
Vy zádny rozdíl od prodejce dodaného auta nepocítáta...Prijde vám auto za 119, pro vás je to proste 119 a nezajímá vás nic (pokud pouzil zvlástní rezim prodejce), auto pak prodáte za 130, tak rozdíl který tím dostanete 11 je vč. DPH. Na fakture uvedete jen tech 130 a ve svem ucetnictiv odvedete dan ze zakladu 11 vč. DPH.
Do porizovaci ceny bych nezahrnovala pojisteni, pac to je osvobozene, takze je blbost z nej DPH odvadet.
Ostatni naklady lze do porizovaci ceny zahrnout...
děkuji moc, ale ještě jednou pro upřesnění, koupím auto od neplátce za 40 tis, oprava na něm bude stát 11 tisíc včetně daně ( 9243 Kč základ daně ), STk 1300 Kč, ( základ daně 1092,4 ) a toto auto prodám za 100 tisíc, rozdíl pokud započtu uvedenou opravu a STk bez dph je 50 335,4 a z toho bude daň 8036,7 , kterou odvedu státu,do řádku 210 uvedu 50335,4 a ten rozdíl 49 664,60 Kč uvedu do řádku 510 . Je to tak?
A nebo se vůbec nezaobírám opravami PHm , pojištěním, prostě koupila jsem za 40 a prodala za 100, rozíl 60 a z těch odvedu DPH,
ale z oprav si mohu Dph nárokovat? děkuji moc , mám v této problematice hokej .
Ja bych to neresila co je v te prodejni cene zahrnuto. Proste prodate za 100, ale koupila ste za 40. Jste proste sikovnejsi a prodala ste auto draz,a rozdil je pak 60. To jestli vam tento vynos pokryje nejake naklady, ktere vam vznikly, nebo jestli je to cisty vynos, jen zhlediska DPH jedno.
Jak je to v DP je v pokynech. V radku 210 uvadite jen zaklad a DPH z prirazky
v Radku 510 uvadite celkovou castku uskutecneneo plneni podle zvlastniho rezimu snizenou o prirazku (tady bude vlastne jen ta porizovaci cena)
Dobrý den, pokud pořizujete auto od plátce z Eu a chcete uplatnit zvláštní režim, můžete jedině v případě, že je vysloveně na faktuře od dodavatele Z EU uvedeno, že také použil zvláštní režim - v SRN par. 25 obdoba par. 90 našeho zákona, pokud to není uvedeno musíte přiznat DPH jako u jiného zboží pořízeného z EU , řádek 220 a zároveň nárok na odpočet pokud ho máte řádek 320 daň přiznání k DPH, a následně při prodeji odvést DPH z celé prodejní ceny.
Jinak nevím o jakou větičku Vám jde.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 7. 2007 9:44
Dobrý den , potřebuji poradit , klient prodává ojetá auta nakoupená od neplátců v tuzemsku a i pořízená z EU.Pokud nakoupí ojeté osobní auto od plátce v ČR může si uplatnit DPH na vstupu? Pokud ano tak by při jedho prodeji měl odvést DOPH na výstupu z celé prodejní ceny . Pokud nakoupí od neplátce v CR může použít zvláštní režim. A při prodeji aut osobních nakoupených v EU záleží na tom od koho kupuje? Nevím zda tomu rozumím je to pro mě zatím španělská vesnice. Děkuji za odpověď .