Re: OT: Jak se vám pracuje v tom VEDRU ?
U nás (Liberecko) celkem profukuje, takže zatažené žaluzie a průvan to jistí. Horší je, že různým lidem z toho hrabe :-))). Kromě mého zatvrzelého klienta bez bankovního účtu se druhý rozhodnul, že určitě dostane nějaký speciální dotace, pokud stav zaměstnanců firmy překročí 50 a akutně to potřebuje zjistit. Okamžitě a střelhbitě :-)))
Jééé, pokud se někde rozdávají nějaké dotace, prozradíte nám to taky? Potřebných by bylo jistě víc :-))
PS: U Vás na Liberecku je krásně, jezdíme tam každý rok, zrovna minulou neděli jsme se odtamtud vrátili...
Kdybych na nějakou narazila, tak se určitě podělím :-)))).
Jo, jo tady je krásně, ale my zase naopak máme dilema, kam jet jinam... Od soboty budeme dovolenkovat a ještě pořád nevíme, kde. Chceme někde po Čechách, ale zatím není moc nápadů :-))). Ale určitě začneme Harry Potterem ve čtvrtek v kině !
Je to hnus ! Jsem celá ulepená, mozek se mi vaří a to musím říct, že Vám ve městech teda vůbec nezávidím, u nás na horách to ještě jde, i když je ve stínu 33. A hodně tady fouká, to značí, že něco přijde - asi budou padat hovna s háčkama :-)
Chtěla bych vyhlásit minutu ticha za ty, co musí v tomhle vedru jezdit v autech bez klimošky, zejména za řidiče autobusů, náklaďáků, traktorů a všechny ty, co musí v tomhle vedru dělat venku.
ZuziK z Jeseníků.
*** :-)))) U nás pod horami to taky jde: 36 ve stínu, 45 na slunku. Mám to sice deset kroků do bazénu ale ve vnitř je větší chládek než venku, tak trčím tady :-))) Jo, a taky fouká - shazuje nám to meruňky ze stromu - ale komu by se chtělo je v takovém vedru obírat? :-)))) ***
Minuta ticha - to je dobré :-))). Dalším některým výrazům nerozumím, jako vždy, napíšu si o soukromé vysvětlení mailem :-)). Jinak nevím, jestli to vedro není vlastně bezva, pořád lepší, než zima :-). Jana F.
*** Chcete "ledový" fór? Když, tak to pak, Evičko, smažte.
Baví se někdo s nějakým "Sibiřanem": "Ty, poslouchej, je to pravda, že u vás na Sibiři je i 50 pod nulou?" Sibiřan povídá: "Prosím tě, kdes to slyšel? U nás je tak mínus 25". Dotyčný říká: "Ale já to vážně slyšel. Někdo říkal, že mu venku umrzl nos, uši, nohy,..". Sibiřan se nadechce a povídá: "Jo tak! Ty myslíš venku! Tak to jo, to je pravda..." :-) ***
Tak já Vám přidám jeden vhodný k dnešnímu parnu :
Karel a Franta se plazí po poušti. Všude jen písek a oáza v nedohlednu.
Karel : "Mám vystřelit ?"
Franta : "Prosím tě vystřel !"
Karel vystřelí. A stále nic, jen písek, slunce, horko.
Tak to zkouší ještě jednou a stále nic. Plazí se dál a zoufalý franta po hodině sípe na Karla :
"Prosím tě vystřel ještě!"
Karel : "Já bych rád, ale došly mi šípy."
:-))))))))))))))))))))Zuzik
BDM, proč bych mazala? Díky za vtípek :-)))
V souvislosti s ledem si vzpomínám na vyprávění jednoho Američana, že když byl dítě, tak jeho rodina kvůli tatínkově povolání žila v různých státech USA, mj. i na Aljašce. Na Aljašce se jim - dětem - prý líbilo nejvíc. Jednak ta krásná příroda a taky: "Když tam pořádně mrzlo, tak jsme my děti měly ohromnou legraci z toho, že když maminka vylévala vodu z kýble, tak na zmrzlou zem to už dopadalo jako led."
Zdravím všechny... taky trpím vedrem, v práci ale bylo líp než doma, ložnice v podkrováku, snažím se o průvan.... marně. Nicméně koukám, že se vám příliš hlavy nezavařily, je zde stále plno kvalitních odpovědí... kdysi jsem snila o Africe, večerní sezení na verandě, nohy na zábradlí, z pralesa řev divoké zvěře... no už asi po tom nebudu toužit:)) Mějte se zítra jak kdo dokážete:)) já bych brala i ty padající ho... s háčkama, jen kdyby se při tom trochu ochladilo:)))) Pá.
Jitko, zaujala mě vaše představa Afriky :-) Nám tady pod oknama pravidelně řve akorát mládež z protějšího hotelu. Dnes taky, mají tam mejdan, okna dokořán, něčím se asi povzbuzujou... Asi to mám místo té divoké zvěře, vedro je taky jak v Africe... hmmm, tak proč se necítím jako na dovolené?
PS: Nechcete zapůjčit stádečko zdejší divoké zvěře? Zn. Zadarmo!
>>>Jitko, zaujala mě vaše představa Afriky :-) Nám tady
>>>pod oknama pravidelně řve akorát mládež z protějšího
>>>hotelu. Dnes taky, mají tam mejdan, okna dokořán,
>>>něčím
>>>se asi povzbuzujou... Asi to mám místo té divoké
>>>zvěře, vedro je taky jak v Africe... hmmm, tak proč
>>>se
>>>necítím jako na dovolené?
>>>PS: Nechcete zapůjčit stádečko zdejší divoké zvěře?
>>>Zn. Zadarmo!
>>Děkuji za nabídku, minulý týden jsme měli vlastní
>>stádečka, tak raději bych něco jiného:)) Na oplátku
>>bych
>>mohla nabídnout stálehučící dálnici...
>
>Děkuji, tu tady máme opodál taky :-(
>Upřímně řečeno, raději dálnici než stádo. Na zvuky z
>dálnice se dá jakžtakž zvyknout. Ale to stádo dokáže
>vydávat tak šílené a hlasité zvuky, že probudí člověka
>i z hodně hlubokého spánku :-(
Jj, úplně chápu... to já pro změnu neusnula, běhala jsem po domě kontrolovat okna, manžel byl na služebce a děti pryč a před domem asi dvacet zrubaných "tábořilo" ... teď mi to přijde k smíchu
To je bezva, že tu ještě někdo dnes je :-). Teď jak je chládek tak se konečně dá pracovat :-). K tomu hluku - mě ze všeho nejvíc vadí, když řve rádio nebo něco podobného. Protože u živých lidí se dá předpokládat, že se časem unaví a zmlknou, kdežto ta technika může řvát celou noc. Jana F.
Jani, nechci vám brát iluze, ale stádo z předvčerejška mělo výdrž až do svítání :-( Včerejší "jen" do dvou ráno :-/ To je tady běžné celý rok. Divá zvěř je tady na školní akci, kantoři si užívají někde po svém a mládež (16-22) to tady pěkně rozjede ve velkém za nízké české ceny a bez dozoru jejich policie a rodičů. Stádo vůbec "neřeší", že okolo hotelu bydlí lidé, kteří by možná v jednu v noci chtěli spát! To víte, oni si tady chtějí užít a ráno můžou spát, jenže my leckdy vstáváme v šest :-( Včerejší stádo vydrželo jen do dvou do rána a dnešní už pomalu utichá - teda zatím.
.
Holky - jediná, letos odzkoušená (ale drahá) rada - plastová okna, pevně zavřít a klimatizace. To vše ceně dovolené v Africe. Zato letos poprvé spím i v létě a kašlu na stáda. (pod barákem máme taky hospodu). Zdravím, dnes to v práci asi nebude lepší.
nemáme ani dálnici za humny, ani hlučné sousedy.
ložnice má okna do zahrady plné stromů......a na vedlejší zahradě je dementní kohout, který kokrhá ve dvě a ve čtyři hodiny:-\(((
a o pár zahrad dál chová jeden milý človíček pávy. kam se hrabou hluční sousedé!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 7. 2007 13:45
Ahoj lidičky, jak snášíte tahle vedra? A hlavně - jak se vám v nich pracuje?
U nás za oknem na stinné straně je na teploměru 35´C (sluníčko tam zasvítilo jen ráno). O druhé slunné straně ani nemluvím, rtuť myslím co nevidět vyskočí horem z teploměru. V budově je o něco lépe než venku, jenže: když chci vyvětrat, jde sem ten horký vzduch i ze stinné strany, tak si moc nepomůžu. Pokud nevětrám, dusím se ve vlastní šťávě :-) Tak nevím, co je lepší.
Kdyby to šlo, tak sednu do klimatizovaného (!) auta a odjedu na sever k Baltu - to by teď myslím byla zcela optimální dovolenková destinace :-)) Dobře by mohlo být třeba i na Islandu...
... ale konec nereálných představ, je pondělí 16.července, kvartální dph se neúprosně blíží a mně ještě zbývá udělat tolik práce! GRR...
Kolegyňky a kolegové, jak jste na tom vy ostatní? Předpokládám, že podobně (blbě)... ne že bych vám to přála, ale znáte to, člověka potěší, když v tom není sám :-))