Re: Přehled o vym. základech OSSZ- Prosí
Já jsem to taky myslela, ale pí ze sociálky z M-A mi sdělila, že se mají takhle hlásit, při dovolené neni zaměstnanec zařazen do kateg. za které platí stát, tak teď nevím??? Poslali kontrolní součet lidí u pojišťovny M-A, máme taky jednu zam. na PPM od 11.4.07, řekla, že když začne čerpat dovolenou po ukončení PPM mám nahlásit odhlášku z M, pak znova přihlásit až bude na rodi. dovolené. Já si myslím , že plátcem je stát za lidí , které pobírají rodičovský příspěvek, a to pobírají i když čerpají dovolenou, nebo pracuji, ne???
Re: Přehled o vym. základech OSSZ- Prosí
Dříve tomu tak bylo, že se to hlásilo, protože mamina měla vyšší příjem než dovoloval zákon, a tudíž nepobírala Rodič.příspěvek. Musela se na ZP hlásit změna, tj. ukončení PPM kódem U a začátek pobírání Rod.příspěvku opět kódem M. Ale minimálně od roku 2005 se příjem nesleduje a rozhoduje pobírání Rod.příspěvku, jak píšete.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 7. 2007 8:06
Dobrý den, prosím o kontrolu-
Zaměstnankyně ukončila 4.6.2007 PPM, od 5.6.2007 do 18.6.2007 čerpá nevybranou dovolenou. Od 19.6.2007 je na rodičovské dovolené.
Přehled o vym. základech:
Vym. základ: 10 000 Kč
Druh činnosti: 0
Omluvená absence: 16
Vyloučené doby: 4
-------------------------------------------------
Příští měsíc: 7/2007
Vym. základ: 0Kč
Druh činnosti: 0
Omluvená absence: 31
Vyloučené doby: 0
Ještě poddotaz:
ZP: hlásí se nástup na dovolenou :P: 5.6.2007, a odchod na rodič. dovolenou: M 19.6.2007 u VZP? Hlásila jsem zaměstnan. při nástupu na PPM s kodem M.