Služební pes

• (neregistrovaný)

18. 7. 2007 14:49

Můžete mi, prosím, někdo poradit, jestli existují nějaké zvláštní podmínky pro uplatňování nákladů na služebního psa ? Jde o malou organizaci, na kterou je přihlášen služební (hlídací) pes. Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 7. 2007 14:54

Verča (neregistrovaný)

Re: Služební pes
      nevím co myslíte zvláštními podmínkami, ani jaké vedete účto. My jsme s.r.o., máme též hafulu, náklady máme už jen běžné, strava, očkování (rovnou na 5xx) ..... dřív to bylo ještě vybudouvání boudy a kotce. Myslím, že žádné zvláštní předpisy neexistují, běžná praxe. Jako ve všem - obyč. brašna na notebook za 1000 nebo luxusní za 8t. ?

• 19. 7. 2007 9:58

Margot (neregistrovaný)

:-D) Díky za radu. Zvláštními podmínkami jsem myslela jestli nemusíme mít jako předmět podnikání např.ostrahu objektů, abychom hlídacího psa bez problémů dostali do nákladů. Teď jsem v klidu :-) Přeju hezký den.

• 19. 7. 2007 14:39

Verča (neregistrovaný)

Myslím, že ŽL na ostrahu byste museli mít, kdybyste toho psa pořídili a nechali ho hlídat u někoho jiného než u vás a nejlépe za úplatu. Myslím, že pes, který střeží můj majetek, je umístěn na mém majetku má ÚČETNĚ vlastnosti zabezpečovacího zařízení .... tam taky máte náklad na pořízení, údržbu, servis atd. .... Ať se pejskovi vede :-)) jenom nevím, jak s pojistkou, kdyby někoho kousl. my to máme v obr. pojistce majetku.... myslete na to, je to jen pes....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).