Dobrý večer, tak ještě jednou prosím někoho ochotného o radu s výpočtem krácení odpočtu daně při zrušení registrace. Např. Mám v evidenci z r. 2004 technické zhodnocení budovy. Není mi jasné, jestli budu do částky pro výpočet ( základ daně ) počítat z celého roku, či jen za období 1.5.-31.12.2004. Bylo tu řečeno, že u majetku pořízeného před 1.5.2004 se úprava neprovádí. A teď k výpočtu, jsem z toho jelen a tak napíšu konkrétní případ. Částka z onoho technického zhodnocení ( u kterého byl proveden nárok na odpočet ) je např. 631500,- Kč, zařazení r. 2004 a odepisováno po dobu 30-ti let. Jaká tedy bude hodnota snížení nároku na odpočet? Poradíte prosím prosím prosím někdo? Moc díky, nechápavá Lucie
20. 7. 2007 0:23
Dobrý večer,
tak ještě jednou prosím někoho ochotného o radu s výpočtem krácení odpočtu daně při zrušení registrace.
Např.
Mám v evidenci z r. 2004 technické zhodnocení budovy. Není mi jasné, jestli budu do částky pro výpočet ( základ daně ) počítat z celého roku, či jen za období 1.5.-31.12.2004. Bylo tu řečeno, že u majetku pořízeného před 1.5.2004 se úprava neprovádí.
A teď k výpočtu, jsem z toho jelen a tak napíšu konkrétní případ. Částka z onoho technického zhodnocení ( u kterého byl proveden nárok na odpočet ) je např. 631500,- Kč, zařazení r. 2004 a odepisováno po dobu 30-ti let.
Jaká tedy bude hodnota snížení nároku na odpočet?
Poradíte prosím prosím prosím někdo?
Moc díky, nechápavá Lucie