DPH - pojistná událost

• (neregistrovaný)

20. 7. 2007 9:21

Dobrý den,

chtěla bych poprosit o radu. Před týdnem havarovalo nákladní auto firmy, která nám zajišťovala dodávku zboží k našim zákazníkům. Všechno zboží, které n. auto vezlo bylo zničeno. Nyní po nás pojišťovna chce doklad kde bude vyčíslena hodnota zboží. Vzhledem k tomu, že zboží šlo již s vystavenými fakturami, nebude v tom problém, ale chtěla jsem se zeptat, jestli je správně, že to půjde do DPH (DPH na výstupu). Na zákazníky jsem již dodali zboží nové, s novými fakturami.

Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 7. 2007 10:01

bdm (neregistrovaný)

Re: DPH - pojistná událost
      *** Myslíte tím, jestli ta škoda bude mít vliv na DPH? Nějaké vrácení? To ne - pojišťovna Vám zřejmě bude plnit v ceně základu daně a DPH na vstupu Vám zůstane zachován tak, jak je. Doufám, že Vám dobře rozumím :-) ***

• 20. 7. 2007 10:09

Lucie P. (neregistrovaný)

No myslela jsem Tím, jestli když už tam mám tu fakturu vydanou, tak že mi to automaticky vstupuje do daňového přiznání a já z toho tu daň odvedu. Tak jestli je to tak v pořádku a nebo jestli tam mám dát aby se to nezahrnovalo do daňového přiznání.

Děkuji Lucie P.

• 20. 7. 2007 10:15

bdm (neregistrovaný)

*** Už rozumím :-) Ale u Vás přece ke zd. plnění nedošlo - zboží, když bylo ještě Vaše, když bylo zničeno. Pokud by ta škoda nastala až někomu jinému (kupujícímu), pak by on uplatňoval pojistné plnění a Vy byste DPH odváděli. Takhle ne. ***

• 20. 7. 2007 10:42

Lucie P. (neregistrovaný)

Děkuji moc Lucie P.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).