Re: DPH - pojistná událost
No myslela jsem Tím, jestli když už tam mám tu fakturu vydanou, tak že mi to automaticky vstupuje do daňového přiznání a já z toho tu daň odvedu. Tak jestli je to tak v pořádku a nebo jestli tam mám dát aby se to nezahrnovalo do daňového přiznání.
Děkuji Lucie P.
Re: DPH - pojistná událost
*** Už rozumím :-) Ale u Vás přece ke zd. plnění nedošlo - zboží, když bylo ještě Vaše, když bylo zničeno. Pokud by ta škoda nastala až někomu jinému (kupujícímu), pak by on uplatňoval pojistné plnění a Vy byste DPH odváděli. Takhle ne. ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 7. 2007 9:21
Dobrý den,
chtěla bych poprosit o radu. Před týdnem havarovalo nákladní auto firmy, která nám zajišťovala dodávku zboží k našim zákazníkům. Všechno zboží, které n. auto vezlo bylo zničeno. Nyní po nás pojišťovna chce doklad kde bude vyčíslena hodnota zboží. Vzhledem k tomu, že zboží šlo již s vystavenými fakturami, nebude v tom problém, ale chtěla jsem se zeptat, jestli je správně, že to půjde do DPH (DPH na výstupu). Na zákazníky jsem již dodali zboží nové, s novými fakturami.
Děkuji