Re: Vedlejší pracovní poměr
Pokud bude příjem do 5000,- hrubého za měsíc, odvádí zaměstnavatel srážkovou daň 15 %. V tom případě byste daňové přiznání podávat nemusel a zaměstnavatel (ten hlavní), by vám normálně udělal roční zúčtování daní jako každý rok. Jedině kdyby v některém měsíci bylo víc než 5000,-, musel byste si podávat DP sám, protože to už je daň zálohová a měl byste vlastně 2 zaměstnavatele současně.
Re: Vedlejší pracovní poměr
Záleží na tom, jaká to bude smlouva, u dohody o provedení práce se nestrhává, ale musel byste se vejít do 150 hodin ročně. U dohody o pracovní činnosti se ZP a SP platí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 7. 2007 9:59
Dobrý den, poradili mi, že mi zde určitě někdo odpoví. Jsem zaměstnance u firmy a zároveň si chci přivydělávat úkliden našeho panelového domu, které patří družstvu. U firmy mám větší příjem než minimální mzdu. A paní účetní u družstva mi řekla, že pokud budu uklízet, musím si podávat daňové přiznání. Já ale nebudu mít živ.list. Jakou smlouvu mám s družstvem uzavřít a kdo za mně platí nějakou daň ? Já sám ? Příjem za úklid budu mít asi 4.000 Kč hrubého. Jsem laik, můžete mi to někdo vysvětlit, abych nepodepsal špatnou smlouvu. Daním nerozumím.
Děkuji Ladislav