Re: Mateřská
Nástup mateřské si určíte sama,nejříve 8 týdnů nejpozději 6 týdnů před předpokládaným dnem porodu.
Dovolená se krátí až za 100 neodpracovaných pracovních dnů, pokud vám zaměstnavatel umožní si ji vybrat, tak proč ne.
O dovolenou si můžete požádat bezprostředně po ukončení MD a současně si zažádat o rodičovský příspěvek.
Re: Mateřská
Mateřská se počítá z průměru 12 měsíců předcházejících nástupu na MD, o dovolenou zažádat pís. formou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 7. 2007 11:09
Dobrý den, prosím o radu. Potřebovala bych se dozvědět více o mateřské.
1.Dočetla jsem se, že na mateřskou se odchází maximálně 8 a minimálně 6 týdnu před termínem porodu. Na čem závisí kdy teda na mateřskou půjdu?
2. Pokud bych byla před mateřskou cca 2 měsíce na nemocenské, krátila by se mi tím pádem dovolená? Pokud né, mohu si dovolenou vybrat již před nástupem na nemocenskou?
3. Po ukončení mateřské mám nárok požádat zaměstnavatele o dovolenou a po ukončení dovolené budu pobírat rodičovský příspěvek?
Děkuji všem kdo poradí.