Dobrý den,
o přerušení podnikání se především žádá na živnostenském úřadě, poté se hlásí FÚ, ČSSZ a ZP (dnes již automaticky na všechny úřady prostřednictvím živnostenského úřadu). Domnívám se, že k přerušení živnosti nedošlo. To ověříte na ŽÚ. Rozhodně bych dále obešla všechny úřady a zjistila, zda jste tam stále veden jako OSVČ.
Upozorňuji, že zaměstnaná OSVČ podává povinně daňové přiznání, pokud jsou její příjmy z podnikání za zdaňovací období vyšší než 6 tisíc korun, přehledy ČSSZ a ZP se podávají vždy (i kdyby byly nulové). Více: http://www.podnikatel.cz/clanky/prehledy-jsou-povinne-i-kdyz-neni-danove-priznani/
Dagmar Kučerová ???
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 1. 2011 19:57
V roce 1993 jsem si zridil zivnostenske opravneni, cca v roce 1995 jsem pozadal u financniho uradu o pozastaveni. Po roce jsem byl zamestnan a 10 let ztravil v cizine. V soucasnosti jsem se vratil a zjistil ze mi cinnosti pozastaveny nebyli a jsou stale aktivni. Co s tim? Hrozi mi nejaky postih ci mam napsat cestne prohlaseni a podat na FU?