Re: Osobní informativní list důch. pojiš
Vím jen, že potvrzení z Úřadu práce nemůžete nikde odevzdávat - musíte si ponechat právě pro důchodové účely. Jinak běžte si rychle nechat vystavit potvrzení nové (zatím to dělají) a každému dalšímu zaměstnavateli buď dejte kopii, nebo ať si kopii udělá sám .
A na ČSSZ - nevím, mají teď hodně práce s vypisováním žádostí o důchod, což do loňska dělali zaměstnavatelé.
>>Dobrý den, nechala jsem si poslat osobní informativní
>>list DP a chybí mi tam nějaká doba:
>>1. doba, kdy jsem byla na ÚP - počítá se tato doba
>>nějak na důchod, nebo je to bez významu (potvrzení o
>>této
>>době nemám, odevzdala jsem ho při nástupu do
>>zaměstnání)
>>2. doba, kdy jsem byla na rodičovské dovolené -
>>volala
>>jsem bývalému zaměstnavateli, evideční listy prý
>>odeslal (roky 1997 - 2001) a kopie nemá - tam by mi
>>chyběla
>>hlavně vyloučená doba.
>>Máte někdo zkušenost, jak si zajistit potřebné
>>doklady? Nechci to nechávat až před důchod (je
>>relativně
>>ještě daleko - 20 let), ale nevím jestli se se mnou
>>na
>>ČSSZ bude někdo bavit - v poučení u inform. listu je
>>napsáno, že doložiit chybějící dobu budu mít možnost
>>při
>>důchdovém řízení.
>
>Vím jen, že potvrzení z Úřadu práce nemůžete nikde
>odevzdávat - musíte si ponechat právě pro důchodové
>účely. Jinak běžte si rychle nechat vystavit potvrzení nové
>(zatím to dělají) a každému dalšímu zaměstnavateli buď
>dejte kopii, nebo ať si kopii udělá sám .
>A na ČSSZ - nevím, mají teď hodně práce s vypisováním
>žádostí o důchod, což do loňska dělali zaměstnavatelé.
Souhlasím, ověřeno na ossz, v případě mateřské, rodičovské se prokážete rodnými listy dětí.
Díky za reakce - na ÚP jsem volala, paní velmi ochotně slíbila, že mi potvrzení pošle (čímž mi málem způsobila šok, protože jsem čekala neochotu a průtahy) a ten rodičák - snad bude tedy stačit doložit rodný list a dohodu o rozvázání PP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 7. 2007 8:07
Dobrý den, nechala jsem si poslat osobní informativní list DP a chybí mi tam nějaká doba:
1. doba, kdy jsem byla na ÚP - počítá se tato doba nějak na důchod, nebo je to bez významu (potvrzení o této době nemám, odevzdala jsem ho při nástupu do zaměstnání)
2. doba, kdy jsem byla na rodičovské dovolené - volala jsem bývalému zaměstnavateli, evideční listy prý odeslal (roky 1997 - 2001) a kopie nemá - tam by mi chyběla hlavně vyloučená doba.
Máte někdo zkušenost, jak si zajistit potřebné doklady? Nechci to nechávat až před důchod (je relativně ještě daleko - 20 let), ale nevím jestli se se mnou na ČSSZ bude někdo bavit - v poučení u inform. listu je napsáno, že doložiit chybějící dobu budu mít možnost při důchdovém řízení.