Re: Náležitosti daňového dokladu
Nesouhlasím, v případě dokladu na přijatou platbu nemusí být uveden rozsah plnění - viz §28/8. Po uskutečnění dodání Vám zajisté odběratel zašle daňový doklad s náležitostmi dle §28/2
Aha, takže já mám tedy daňový doklad k platbě, je zde uveden den přijetí platby a den vytvoření dokladu, ale zboží ještě nedorazilo, takže ještě nebyl den uskutečnění zdanitelného plnění a až ho přivezou, měla bych pak dostat další daňový doklad se všemi náležitostmi??? A DPH pak uplatním až z toho dalšího dokladu, protože ten nejspíš dorazí až v srpnu, tak abych moc nespěchala? Nebo uplatním již z té platby? Myslím že podle par.73/2 už z daňového dokladu k platbě co mám???
DPH si uplatníte nyní ve výši uvedené na daňovém dokladu k záloze. Až obdržíte zboží, dodavatel Vám vystaví k tomuto dni daňový doklad - fakturu na skutečnou výši plnění, kde bude odečtena zdaněná záloha. Vy pak podle vyúčtovaného rozdílu si buď ještě uplatníte DPH nebo naopak uplatníte
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 7. 2007 9:13
Po zaplacení zálohové faktury jsme obdrželi daňový doklad. Není zde uvedena jednotková cena zboží ani co je to za zboží, pouze je uvedeno: platba zálohy-cena bez daně- DPH19%-celková cena.
Myslím, že je to nedostačující vzhledem k tomu,že nevím kolik kg oceli jsme vůbec nakoupili ani kolik stála tuna, to mohu usoudit pouze z objednávky. Dívala jsem se na zákon o DPH a jen se chci utvrdit,že mám pravdu než zažnu telefonovat!!??