Re: Nemoc, MD, řádná dovolená nárok
Níže jsem se dočetla, že by mi nemusely propaqdnout ani ty 4 dny, z roku 2006. Jakým způsobem si je tedy mám převést do roku 2008? A ještě jak je to s rodičovským příspěvkem? Požádat až po vyčerpání dovolené, nebo mohu požádat již po skončení mateřské?
Díky.
Lidko, já bych to udělala takto: 4 dny dovolené z roku 2006 bych pro jistotu vyčerpala před nástupem mateřské, tj. o 4 dny dříve ukončila neschopnost. Potom mateřská, před koncem požádat o čerpání dovolené z roku 2007 - tj. 23 dní + 25 dní za rok 2008. Napište do do jedné žádosti. O rodičovský příspěvek žádáte ihned po skončení mateřské, bez ohledu na čerpání řádné dovolené.
Jinak ty 4 dny by mohly být s vaším souhlasem taky převedeny do dalšího roku, ale já bych to neriskovala a vyčerpala před nástupem na mateřskou.
Zdravím
Díky moc, když mi dovolená propadne o moc nepřijdu, ale zajímalo by mě jestli bych sama od sebe musela dát souhlas k převodu té dovolené, nebo mě zaměstnavatel automaticky vyzve. Díky a pěkný víkend.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 7. 2007 7:23
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na kolik dní dovolené budu mít nárok, když bezprostředně po mateřské dovolené požádám o čerpání řádné dovolené.
Od 12.4.07 mám neschopenku (do 12.4.06 jsem nazameškala žádný den), 15.9.07 nastupuji na mateřskou.
Nárok na dovolenou je u zaměstnavatele 25 dní.
Z roku 2006 mi zbyly 4 dny dovolené.
Myslím si to asi takhle: 4 dny dovolené z roku 2006 mi propadnou. dovolená z roku 2007 se mi pokrátí o 2 dny za nemoc, tzn. že po ukončení mateřské dovolené - dne 29.3.2008 můžu požádat o čerpání dovolení z roku 2007 - 23 dnů a z roku 2008 - 25 dnů?
Může mi to někdo zkontrolovat, popřípadě opravit. Děkuji moc,moc,moc.