Re: Nárok na podporu,sociálku
Soc. podpora tzv. dávka v hmotné nouzi se počítá dle životního minima na celou rodinu, vzhledem k tomu, že máte všechny rodinné příslušníky výdělečné činné, žív.minimum překročíte a nárok na dávku nevznikne. Spíše dosažitelná je ještě státní sociální podpora (organizačně pod UP) a to příspěvek na bydlení, ale ten se počítá také na celou rodinu a tak na něj také nedosáhnete. Dle mého názoru vám nevznikne nárok na žádnou sociální nebo státní dávku, nárok byste měla v případě kdybyste žila sama.
Re: Nárok na podporu,sociálku
Nevím jestli to ještě tak funguje, ale můj syn dostal sociální dávku aniž by zkoumali příjmy naší rodiny. Chtěli vědět jen výdaje rodiny na domácnost - inkaso a tak. To byla před dvěma roky a sociálku pobíral také jenom měsíc. za optání nic nedáte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 7. 2007 7:54
Letos jsem ukončila studium na VŠ. Od 2. 7. jsem vedena na ÚP, podpora mi nebyla přiznána. Další krok, který hodlám podniknout je jít si vyřídit nějakou soc.podporu (na městském úřadu). Mám nárok na nějaké peníze, když žiji ve společné domácnosti s rodiči a bratrem (všichni jsou již výdělečně činní)?Pokud ano, jaká je nejnižší částka?
Děkuji moc za rady.