Re: Zveřejňování účetní závěrky
Od jaké společnosti? Nechtějí Vám jen tahat peníze i kapsy?
Na obchodní rejstřík jsem, ale tyto výkazy neposílala... odevzdala jsem je jen na FU při podání daňového přiznání. Tu firmu vůbec neznám a proto se mi jí tyto informace podávat nechce. Měla jsem poslat výkazy i na obchodní rejstřík? Nikdy jsem to nedělala... Děkuji moc za rady!!!
>>>>>>>>Dobrý den, mám jeden dotaz, přišel mi podivný email
>>>>>>>>od
>>>>>>>>nějaké společnosti, že jim mám poslat Výkaz, Rozvahu
>>>>>>>>a
>>>>>>>>prostě celou závěrku a musím říct, že se mi do toho
>>>>>>>>moc nechce, ale oni mi tady píšou že mám povinnost.
>>>>>>>>???
>>>>>>>>Opravdu? Myslela jsem, že to platí jen pro akciové
>>>>>>>>společnosti, .. Já jsem s.r.o. a neobchoduju ani s
>>>>>>>>cennými papíry ani s ničím podobným.... Poraďtě,
>>>>>>>>opravdu
>>>>>>>>musím? Děkuji a přeji pěkný den!
>>>>>>>
>>
>>Na obchodní rejstřík jsem, ale tyto výkazy
>>neposílala... odevzdala jsem je jen na FU při podání
>>daňového
>>přiznání. Tu firmu vůbec neznám a proto se mi jí tyto
>>informace podávat nechce. Měla jsem poslat výkazy i
>>na
>>obchodní rejstřík? Nikdy jsem to nedělala... Děkuji
>>moc
>>za rady!!!
>
>Tyto výkazy se posílají na OR v případě, že jste
>s.r.o.Tak že, pokud jste FO, tak nemusíte.A z jakého titulu
>ta firma požaduje Vaše informace o firmě? Krom FÚ,
>tyto informace nikomu nesdělujte!
Jsem s.r.o. ale nepřekračuji ani limit aktiv ani počet zaměstnanců ani obrat.. podle §20 zákona o účetnictví... tak i přesto musím poslat tyto výkazy na OR? Ta firma je po nás chce, že zprostředkovává obchod a že je o tyto informace, o naší společnosti, požádala nějaká francouzská firma.... Taky se mi je nechce posílat, spíš mě zajímá ten OR???
---
Ta společnost se může zabývat zjišťováním ratingu různých firem, takže když nemáte co tajit - tím myslím máte dobrý výsledek hospodaření - může být ve Vašem zájmu jim ty výkazy poslat, protože na jejich základě vytvoří tato společnost na Vás hodnocení pro klienta. Samozřejmě bych si ale na internetu zjistila co je ta spolčenost zač. :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 7. 2007 7:31
Dobrý den, mám jeden dotaz, přišel mi podivný email od nějaké společnosti, že jim mám poslat Výkaz, Rozvahu a prostě celou závěrku a musím říct, že se mi do toho moc nechce, ale oni mi tady píšou že mám povinnost. ??? Opravdu? Myslela jsem, že to platí jen pro akciové společnosti, .. Já jsem s.r.o. a neobchoduju ani s cennými papíry ani s ničím podobným.... Poraďtě, opravdu musím? Děkuji a přeji pěkný den!