Re: sousedské vztahy
Taky mame otravneho souseda a bohuzel mame problemy i s manzelovou rodinou,ktera ma v dome vecne bremeno :-( Co se tyce souseda,tak on ma narok kouknout do Vasi dokumentace na stavebni urade. Zadali jste jiz o kolaudaci domu? Pokud jste zadali o kolaudaci a domek byl zkolaudovam a pak jste pozadali o dodatecne stav. povoleni a to po 1.1.2007 tak se ridi novym stavebnim zakonem.
Domek je již zkolaudovaný, zíďka byla postavena před kolaudací domu. V roce 2006 si na nás soused začal stěžovat a začalo řízení o odstanění stavby a do konce ledna 2007 jsme mělo dodat dokumentaci pro dodatečné stavební povolení. Úřednice na magistrátě rozhodla, že celé řízení povede podle starého zákona a teď jí to z kraje vrátili a my máme pořizovat vše od začátku :-(.
To se mi zdá docela smutné :-(
je to smutne, ale urednici jsou urednici :-( Podle meho nazoru,pokud rizeni zacala za stareho zakona,tak by se melo take doresit podle stareho zakona. Kdy jste dodali dokumentaci v roce 2006 nebo 2007?
Já jsem vlastně dopis od Kraje ještě nedostala, pouze mě volala vyděšená úřednice, že by bylo nejlepší se se soudem domluvit. Já totiž myslím, že ona také nemá čisté svědomí. Jinak ta opěrná zeď se postavená, aby zabránila sesuvu navážky na zkolaudovanou jímku.
Ja bych pockala na dopis z Krajskeho soudu a podle toho bych pak jednala. Pokud rizeni o stavbe bylo zahajeno v roce 2006,tak by se melo ridit starym stavebnim zakonem.
My jsme zadali o stavebni povoleni v roce 2006. Dostali jsme jej. V breznu 2007 jsme zadali o kolaudaci - byla vedena podle stareho staveb. zakona. Az kolaudace nabyla pravni moci,tak jsme zadali o zmenu uzivani v dubnu 2007-vedeno podle noveho zakona. Takze si myslim,pokud spor zacal v roce 2006,tak ma byt veden podle stareho zakona.
Hodne stesti a pevne nervy s takovym sousedem
Milá jmenovkyně, upřímně Vás lituji, znám dobře z vlastní zkušenosti, nám se řízení z podobného důvodu vleče již 10 let. Úředníci Vám se sousedem moc nepomůžou, jedná se o občanský spor a oni nevydají rozhodnutí, které by bylo ve prospěch kteréhokoliv zúčastněného. Proto trvají na tom abyste se dohodli. Chce to trpělivost, nenechat hlavně propadnout různé lhůty. Ptejte se stále na to, co potřebujete vědět na svém stavebním úřadě, dost se také stává, že stejná záležitost probíhá různě, podle toho jak si vykládají to co mají konat. Držím palce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 7. 2007 14:17
Dobrý den,
prosím mohl byste mi někdo poradit co dělat s "otravným sousedem"? Případně mně kontaktovat, jestli máme někdo stejný problém a jak ho řešíte?
Před dvěma lety jsme postalili domek a už v průběhu stavby si na nás soused neustále neoprávněně stěžuje (hluk, nepořádek, prach). Bohužel jsme do projektu zapoměli zakrestli opěrnou zeď (1m vysoká), na kterou jsme zpětně podali dodatečné stavební povolení. Soused se stavbou nesouhlasí. Do odvolání uvádí nesmyslné a nepravdivé důvody. Dodatečné stavební povolení jsme od stavebního úřadu obdrželi, ale na základě sousedova odvolání se z krajského stavebního úřadu vyjádřili, že se mělo dodatečné stavební povolení řešit podle nového stavebního zákona a je nutné předělat dokumentaci. Máte prosím někdo podobnou zkušenost a dokážete mi poradit, jak se máme bránit?
Dále bych se chtěla zeptat, zda má náš soused právo pořizovat si velice podrobnou dokumentaci z naší stavby a našeho pozemku.
Děkuji moc za odpověďi.