Re: obratový bonus
Dík za odpověď, ale špatně jsem se vyjádřila, my jsme dodavatel a vystavujeme dobropisy na bonus. V jedné a.s. nám auditor účtování vystavených dobropisů na bonusy -311/-602 akceptoval a neměl připomínky. Takže toto účtování praktikuji i v jiné firmě, ale na www.du.cz/dph jsem si přečetla názory na účtování bonusů/u dodavatele/ od různých autorů a sama nevím, kam se přiklonit, někdo na příkladech účtuje -311/-602, další 568/379.
Vl.
Re: obratový bonus
Myslím si, že nic nebrání tomu účtovat mínusem na pohledávkový a výnosový účet. Pokud to máte ještě odsouhlasené auditorem, pak není si z čeho dělat hlavu, ne ? :-)
Každá firma to dělá jinak. Někdo vystavuje dobropisy, jako Vy a zdá se mi logické, že to jde tím mínusem pohledávky/výnosy.
Jinde dodavateli zase vystavuje fakturu na bonus odběratel, pak bych u dodavatele(Vás) zaúčtovala náklady/ost.závazky.
Hezký den. Zuzik
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 7. 2007 16:09
Prosím o radu, lze účtovat obratový bonus -311/-602(analytika) na základě vystavené fa, kde firma vždy za určité období tento bonus dobropisuje? Nebo je nutno účtovat 5../3..(závazek)?
Děkuji za radu