Re: Doba určitá.
Zaměstnavatel při ukončení prac.poměru je povinen vám vystavit Potvrzení o zaměstnání (zápočtový list) a na vaši žádost ve zvláštní příloze potvrdí váš výdělek pro potřeby úřadu práce. Vyžádejte si tedy tyto dokumenty u zaměstnavatele. Pokud se zaregistrujete do 3 dnů od ukončení prac.poměru na ÚP, zaevidují vás od 1.8., pokud byste se zaregistrovala až po uplynutí 3 dnů, pak vás už zpětně nezaevidují, ale až od toho dne, kdy jste se "nahlásila".
Ikdyž to není nikde uvedený myslím písemně.Myslíte, že stačí jen ústní prodloužení pracovní smlouvy?
Ano v zákoně je to tak uvedeno, jakmile pořád pracujete a zaměstnavatel s tím souhlasí tzn. že třeba od Vás přebírá práci nebo se podepisujete na nějaké dokumenty. Tak se automaticky na základě výše citovaného ustanovení tento pracovní poměr mění na pracovní poměr na dobu neurčitou. Tak jak potvrzejí taky paní beta. Zákon nevyžaduje písemnou podobu.
Mimo jiné Vás také měli podle zákoníku práce nejméně tři dny před skončením pracovního poměru na dobu určitou na tuto skutečnost upozornit. Ano chápete to dobře podle zákoníku, ale jak se k Vám zachová zaměstnavatel to opravdu nevím. Pokud Vám donese na podpis zase smlouvu na dobu určitou se zpětným datem tak nevím jestli toho moc zmůžete. Zákon je na Vaší straně, ale znáte to.
Máte na vybranou. Když odmítnete zpětně podepsat, běží vám už dle ZP prac. poměr na dobu neurčitou. Musela byste ale počítat s nevolí zaměstnavatele, což by se nemuselo příznivě projevit ve vašich budoucích vztazích. Pokud by vás v tomto případě chtěl zaměstnavatel propustit, musel by vám dát výpověď z nadbytečnosti už i s odstupným.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 8. 2007 5:58
Přeji hezký den, 31.7. mi skončia doba určitá.Bylo mi řečen, že mi napíší dohdu o prodloužení pracovního poměru ale nenapsali mi jí dodnes.Mohu se dnes zaevidovat na ÚP ikdyž v ruce nemám žádnej papír?