Pravdou je, že s náklady na procenta byste byla vždy vlastně v zisku, nikoliv ve ztrátě. Pokud chcete mít ztrátu, tak ale opatrně, protože - pokud v tom bytě i bydlíte, nebo je to celý byt, musela byste mít tu část k podnikání vyřazenou z bydlení, se všemi povinnostmi, včetně daně z nemovitosti, nevěřím, že by vám při kontrole uznali pračku na 50%, setkala jsem se i s kontrolou, která neuznala obyčejné tričko za stovku jako pracovní oděv v bufetu, protože prac.oděv nemůže být nositelný venku na ulici. Tak že je to na vás.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 1. 2011 18:00
Dobrý den,
1.8.2010 jsem začala podnikat na vedlejší činnost (jsem na RD) v oboru hlídání dětí. Zajímalo by mne, jaké pořizovací náklady jsou uznatelné před zahájením činnosti v roce předcházejícím (2009). Je to např. i myčka a domácí pekárna pořízená 12/2009? A jak mám provést rozdělení výdajů, pokud je užívám i k soukromý účelům?
Pro podnikání využívám soukromý byt. Kdo mi musí napsat smlouvu o pronájmu k tomuto účelu? Majitel bytu nebo jeho nájemce?
Děkuji za odpověď.