Re: Dohoda o PP,materska-prosim mzdove s
Jsem přesvědčená, že může mít příjem i při pobírání mateřské ale jen od jiného zaměstnavatele. Takže v tomto případě by neměl být problém. Edita
Re: Prosim pani Jirku o nazor
Ještě to poopravím. Může mít příjem od kteréhokoli zaměstnavatele a z jakohokoli pracovního vztahu (prac. poměr, DOPČ, DOPP), jen ne z toho pracovního vztahu, na základě kterého pobírá mateřské dávky. Takže když v pracovním poměru u zaměstnavatele pobírá mateřské dávky, klidně může mít sjednanou DOPP u téhož nebo i u jiného zaměstnavatele nebo může podnikat.
Re: Prosim pani Jirku o nazor
Viz Zákon 187/2006 - nemocenském pojištění, § 16, písm. a. Tam se píše, kdy nárok nemá - když v téže pojištěné činnosti vykonává práci... To znamená, že pokud tuto podmínku nevykonávání práce v pojištěné činnosti splní, náleží z tého pojištěné činnosti dávky nemocenského pojištění. To, že vykonává práci v jiné pojištěné činnosti (pracovní poměr, DOPČ) nebo nepojištěné činnosti (DOPP), nemá na výplatu těchto dávek nemocenského pojištění (nemocenské, ošetřovné, mateřská) vliv.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
7. 8. 2007 7:59
Dobry den,
mela jsem HPP a zaroven u jine firmy dohodu o provedeni prace. Nyni jsem na materske. Mohu jeste pracovat na dohodu o provedeni prace i kdyz jsem na materske? Nebo na dobu materske musim DPP presusit.
Dekuji