Příjmy z pronájmu podle § 9

• (neregistrovaný)

7. 8. 2007 12:16

Mám příjmy z pronájmu nemovitosti a výdaje uplatňuji ve výši 30% dle odst.4). Nemovitost byla poškozena a pojišťovna uhradila škodu. Mám částku uhrazenou pojišťovnou započítat do příjmů z pronájmu z celkové částky teprve potom počítat náklady ? Nebo se náhrada od pojišťovny vůbec nezapočítává ? Děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 8. 2007 15:22

Ivča1 (neregistrovaný)

Re: Příjmy z pronájmu podle § 9
      Tak nikdo se nemá k odpovědi, tak zkusím svůj názor a doufám, že dám podnět ostatním:
      po přečtení § 4 odst. 1d) ZDP jsem došla k názoru, že nesplňujete podmínku pro osvobození, tudíž je to zdanitelný příjem. Zahrnula bych ho do § 10.

• 8. 8. 2007 7:40

Olga (neregistrovaný)

Do § 10? Ale to potom vyjde daňově ještě hůř, než kdybych to zahrnula do příjmů v § 9 - není to příliš tvrdé ? A hlavně - je to správné ?

• 8. 8. 2007 12:08

Ivča1 (neregistrovaný)

No právě jsem čekala, jestli se někdo neozve, že bych svou odpovědí někoho popíchla.
      Ale vycházela jsem z toho, že v § 9 je jednoznačně stanoveno, že jsou to příjmy z
      "a) příjmy z pronájmu nemovitostí (jejich částí) nebo bytů (jejich částí),
      b) příjmy z pronájmu movitých věcí, kromě příležitostného pronájmu podle § 10 odst. 1 písm. a)."

A není tam zmínka o tom, že by se tam měly zahrnovat i příjmy, které z pronájmu vyplývají, tj. výplata pojistného z poškození majetku.
      Takže příjmy ze zaměstnání to není, z podnikání taky ne, kapitálový majetek taky ne, o § 9 jsem se tu zmínila, tak mi vyšel § 10.

Co na to ostatní?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).