Re: Zamitnuti vkladu v katastru nemovito
Měli jsme loni ten samý případ, kvůli jedné větě nám zamítli vklad. Tenkrát jsme na vyřízení dost spěchali, ale na katastru nám vyšli vstříc, museli jsme napsat prohlášení, že se vzdáváme práva na odvolání, dali jsme smlouvu novou opravenou a vyřídili nám to přednostně. Pochopitelně záleží na přístupu úředníků, ty naše musít pochválit, vyšli nám maximálně vstříc, zkuste se domluvit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 8. 2007 14:15
Dobry den, potrebovala bych poradit.. Pred mesicem jsem podavala navrh na zmenu majitele bytove jednotky (vklad) na Katastralnim urade. Nyni mi prisel doporucene dopis,ze zadost na vklad zamitaji z duvodu, ze v kupni smlouve neni presne uveden popis bytove jednotky, kterou jsem prodavala. V predmetu smlouvy jsem mela uvedenou adresu, cislo parcely, cislo listu vlastnictvi a aktualni vypis z katastru jsem mela jako prilohu c.1. bylo mi sdeleno,ze mi v predmetu smlouvy chybi vypsany podil vlastnictvi na budove, cimz neni dostatecne popsana prodavana bytova jednotka a neni zrejme, co se prodava.. To vsechno jsem schopna pochopit, ale nechapu,ze nas KU nevyzval k tomu, abysme napr. do 1 tydnu dodali spravnou smlouvu s doplnenim teto 1 vety a rovnou nasi zadost zamitl s tim,ze se nemuzeme odvolat.. V tuto chvili tedy pry musime cekat 2 mesice, nez to nabyde pravni moci a po te muzeme zahajit cele rizeni znovu.
Je mozne takto postupovat? Neni nekde v zakone uvedeno,ze mame pravo behem urcite doby doplnit dokumentaci nebo neco dodat a teprve pokud tak neucinime to muzou oni automaticky zamitnout bez prava odvolani? Jejich postup mi prijde dost strasny, chybi jedna veta, takze to cele rusime a hotovo.. a pekne si pockejte 2 mesice:(((((. Chapu,ze se musi ridit zakony,ale takhle je to nastavene proti oboum ucastnikum, jak kupujicimu i prodavajicimu...
Nemate s timto nekdo zkusenost?? Diky moc za radu jak postupovat..