Re: Problem pri mzda,narozeni ditete,pot
Doklady mají být předloženy do 30 dnů od narození, aby mohlo být zvyýhodnění uplatněno už měsíci, kdy se dítě narodilo. Takže oficiálně mu to za červenec dát nemůžete, až v ročním zúčtování, neboť nepředložil. Donese-li to se srpnovým datem, můžete uplatnit až od září, a červec a srpen vrátit až v ročním zúčtování. Já obvykle řeším indivduálně - když vím, že se můžu spolehnout, že mi to přinese později se správným datem, eventuálně když si po telefonu dohodnu s příslušnou mzdovou účetní, že mu to takto potvrdí, tak dám hned.
Re: Problem pri mzda,narozeni ditete,pot
Ano, ale jen za předpokladu, že víte, že Vám zaměstnanec originál opravdu doručí. Faxový doklad nestačí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 8. 2007 15:11
Dobry den
prave zpracovavam mzdy a narazila jsem na problem. Dne 3.7. se zamestnanci narodil syn.
Manzelka je na materske dovolene.
Mohu zamestnanci ve mzde za cervenec odecist 500 na dite, mam rodny list,ale nemam potvrzeni od zamestnavatele manzelky,ze si ona neuplatnuje syna (nyni je na materske).