Re: Konec rodičovské dovolené
Do 3 let dítěte máte v zaměstnání rodičovskou dovolenou - následující den byste měla do zaměstnání nastoupit.
Buď zažádáte o neplacené volno - zaměstnavatel NENÍ POVINEN vám vyhovět.
Pokud Vám vyhoví - budete dále pobírat rodič.příspěvek - budete mít v práci omluvené neplac. volno - domluvíte si do kdy - datum - (zdravotní poj. neplatíte - bude za Vás nadále plátcem stát)
pokud nevyhoví - domluvíte se na ukonč.PP - skončíte PP dnem, na kterém se domluvíte
nedomluvíte se na ukonč. PP - jste povinna nastoupit následující den po 3. naroz. do zaměstnání - jinak Vám může dávat neomluvené absence (budete dlužna za ZP...) a může Vám dát výpověď - v tomto případě bez odstupného
pokud se nějakým způsobem domluvíte na ukonč. PP, budete dál pobírat rodič. příspěvek a pokud se přihlásíte na ÚP - musíte si ale být vědoma, že Vás budou honit, abyste si sháněla práci - budete pobírat i podporu v nezaměstnanosti
Re: Konec rodičovské dovolené
Pokud se zruší místo výkonu práce Brno, které máte v prac. smlouvě, zaměstnavatel vám může navrhnout změnu prac.smlouvy s místem výkonu práce v Praze, s čímž nemusíte souhlasit, pak vám musí dát zaměstnavatel výpověď s výpovědní dobou 2 měsíce a odstupným 3 měsíce. Pokud by vám už nemohl zajistit práci po dobu té výpovědní doby, náležela by vám náhrada prům. výdělkem i za tuto dobu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 8. 2007 10:34
Dobrý den, koncem září mi končí rodičovská dovolená, resp. dítěti budou tři roky. Vzhledem k tomu, že ke stávajícímu zaměstnavateli (od kterého sem odcházela na mateřskou) se již nebudu moci vzhledem k pracovní době a častým pracovním cestám vrátit, jaká eventualita a proč je pro mě nejlepší-prosím zkušené o radu.
Dát výpověď se třech letech věku dítěte či počkat z výpovědí do čtyř let věku dítěte a do té doby být na RD, či nastoupit a počkat, až mi dá zaměstnavatel výpověď sám. A jak je to v případě, že mám místo výkonu práce Brno + ty služební cesty a pobočka v Brně se bude rušit a bude jen jedna centrála v Praze?
Děkuji za odpověď
Jindra