Re: Exekuce na plat
No, jak já to počítám, tak srážet se může 905,- Kč. Počítám za vyživovanou osobu i manžela, protože návrh na rozvod nic neznamená.
Re: Exekuce na plat
Napište exekutorovi, který Vám zaslal EP na srážky ze mzdy povinné, že výše měsíční mzdy povinné nedosahuje ani životního minima. Na základě toho měsíční srážky ze mzdy povinné dle Exekučního příkazu nelze provádět. § 290 1) soud zastaví exekuci na návrh plátce mzdy nebo povinného nařízenou srážkami ze mzdy, pokud povinný po dobu jednoho roku nepobíral mzdu v takové výši, aby z ní mohly být srážky prováděny.
Jinak povinná si může podat u soudu který vydal nařizovací usnesení návrh na odklad exkuce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 8. 2007 14:43
Mám zaměstnankyni která má 3 malé děti její čistá mzda je 10.429,-
a manžela, se kterým se rozvádí / mám kopii návrhu na rozvod manželství/. Manžel ji nedává žádné peníze. Přišla ji exekuce na plat cca 95.000,- z FÚ. Jak mám postupovat, když nemá ani životní minimum? Ještě jsem se s takovým případem nesetkala