Hlavní navigace

Krácení stravného a večeře se zákazníkem

  • (neregistrovaný) 82.142.127.---

    9. 8. 2007 16:30

    Pročítala jsem archiv dotazů, aĺe chtěla bych si ještě ujasnit, jak to je od 1.1., kdy dle ZP není povinnost stravné krátit.

    Jsme s.r.o. a krácení stravného máme popsané ve směrnici (za každé poskytnuté jídlo ... se krátí o ...%). Pokud je krácení ve směrnici, je povinné z hlediska daňové uznatelnosti stravného nebo ne?

    Pokud jde zaměstnanec např. na večeři se zákazníkem a k cesťáku přiloží i účet za večeři, jsme z hlediska daňové uznatelnosti povinni mu stravné krátit vždycky, když máme takto nastavenou směrnici, nebo se můžeme rozhodnout mu stravné nekrátit a přesto dát celé stravné do daňově uznatelných nákladů?

    Jedná se mi o to, že zaměstnanec a současně jednatel přikládá k cesťákům účty za repre večeře a stravné si nekrátí. Nevím, zda to tak mohu nechat či ne. Nechci mu to zbytečně opravovat, pokud by to nebylo nutné.

    Děkuji předem.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).