Re: vzorky zdarma
Moc jste mi pomohla.Naši daňoví poradci(PWC)mě totiž nutí abych si nárokovala zpět DPH ze vzorků a to zpětně od vstupu do EU a neustále se ohánějí Šestou směrnicí . Pochopitelně tyto"vzorky" jsou ve většině případů odběrateli dodávány také jako běžné zboží a tudíž o nich nelze hovořit jako o vzorcích, ale darech. Navíc i z hlediska DPPO jsou hodnotově nad 500,-.Ještě jsem se chtěla zeptat, když předáme zákazníkovi olej na tzv. provozní zkoušky a testování- on vyhodnotí účinnost oleje a vrátí nám zpět potvrzený protokol o testování-toto je vzorek a i bez ohledu na cenu lze to považovat za uznatelný náklad z hlediska DPPO a nemusí se to dodaňovat ani z hlediska DPH.Máte stejný názor? Děkuji a přeji hezký den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 8. 2007 17:53
jsme společnost obchodující s automobilovými i průmyslovými mazivy a pro podporu obchodu dáváme našim významným zákazníkům oleje zdarma(zboží , se kterým obchodujeme)-můžeme toto nazývat vzorky a dle 6 EU VAT Directivy nedodańovat DPH?
Pochoptelně tyto produkty mají firemní logo a jsou předmětem naší obchodní činnosti. Před vstupem do EU jsme tyto zdarma předané "vzorky" dodaňovali DPH z ceny obvyklé.
Děkuji za odpověď.