Re: Dan z prevodu nemovitosti x Dan daro
když už jste to takto udělali což jste pěkně prohloupila. Udělejte si kupní smlouvu na částce se dohodněte.Daň z převodu zaplatíte 3% z částky vždy vyšší buď bude kupní cena vyšší nebo cena odhadní.U daně darovací nejste v přímé linii nebude to 1 % ale více asi 7% jak píšete takže to nedoporučuji.Daň z příjmu prostudujte je tam mnoho vyjímek musí nějakou dobu vlastnit nemovitost ale myslím že je to 2 roky a nebo tam mít trvalé bydliště nebo částku prokazatelně použít na nové bydlení atd.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 8. 2007 7:11
V roce 2004 jsme se svagrovou koupily dum a pozemek ja 1/2 a ona taky 1/2. Protoze jsem ale nakonec celou castku zaplatila sama, dohodly jsme se, ze jeji 1/2 prevedeme na mne. Abychom nemusili platit 7% darovaci dan, chteli jsme uzavrit Kupni smlouvu na castku, kterou mela podle puvodni kupni smlouvy zaplatit. Nechali jsme si udelat odhad kvuli dani z prevodu nemovitosti a ten je ale mnohem vyssi. Jak k takovemu pripadu pristupuje FU, hrozi nam, ze nam domeri dan darovaci z castky odhadu, ktera bude vyssi nez cena kupni??
A dale se chci zeptat musi tento prodej nemovitosti zahrnout moje svagrova do priznani k dani z prijmu?
Diky...