Re: Řemeslná živnost-čalounictví
Stalo se mi to vloni taky - na FÚ mi řekli, že to musí být živnost, která je doslovně uvedená v příloze č. 1 Živnostenského zákona. Ten člověk měl hodně starý ŽL s předmětem činnosti stavební práce, dala jsem 60 (v řemeslných je uvedeno zednictví, montáž suchých staveb). Asi to ani nepokutují, jen to doměřili, za ten pokus to stálo....
Včera jsem tu zjišťovala % u zubního technika, to je 40%, protože to je podnikání na základě jiného než živnostenského oprávnění, ale klintka tvrdila, že kolegyni ve stejném oboru účetní uplatňuje 60% jako řemeslné a prochází to. Tak fakt nevím
Re: Řemeslná živnost-čalounictví
Tady si najděte obsahové náplně živností řemeslných:
http://business.center.cz/business/pravo/zivnost/
Uvedeným profesím lze uplatnit výdaje ve výši 60% příjmů. Čalouníka tam ale, bohužel, nenajdete a proto může uplatnit jen 50%.
Na jiném FÚ možná neuznali, možná jen ještě nekontrolovali:-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 8. 2007 11:13
Za r. 2006 jsem vypracovala klientovi DAP s tím, že má živnost - výroba čalounických výrobků (převážně však jen opravuje) - paušál 60%. Avšak v květnu ho volali na FÚ. že má být pouze 50% paušál, že to není řemeslná činnost. Ale při tom na jiném FÚ uznali tu samou živnost na paušál-60%. Takže prosím vás o radu, jestli má někdo s tímto problémem zkušenosti. Moc děkuji.