Číselná řada - účetnictví kontrola FÚ

• (neregistrovaný)

13. 8. 2007 10:01

Dobrý den, mám dotaz ohledně číselné řady v účetnictví. Dneska jsme byli na kontrole na FÚ a naše správkyně se velice pozastavila nad tím, že naše číslovaní dokladů není postupné. Máme to tak, že skončí měsíc a my začínáme novým, přičemž ve starém měsící zůstává možnost doplnit doklady, což samozřejmně není účel. Naše účetní to tak začala a řídí se takto. Je povinnost následovat číselnou řadu?

Děkuji moc za radu

Marcela

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 8. 2007 10:18

Petra (neregistrovaný)

Re: Číselná řada - účetnictví kontrola F
      Máte si zvolit číselnou řadu na začátku roku...vydané faktury, prodejky a vést ji do konce roku.např 20070001 -20071111 a další rok 20080001 atd.To co vedla Vaše účetní by mě ani nenapadlo nevím jak budete prokazovat že jste nemohli vkládat doklady jak píšete.Uvidíte co Vám na to řeknou.

• 13. 8. 2007 10:57

Ivča1 (neregistrovaný)

Máme klienty, kteří vedou FAP jako Vy. Povinnost navazovat na minulý měsíc nikde není stanovena.

• 13. 8. 2007 11:16

Jana (neregistrovaný)

Také jsem se s tím setkala a nevidím v tom nejmenší problém. Účelem číslování je podle mě hlavně příslušný doklad nalézt, čemuž v tomhle případě rozhodně nic nebrání.. U mě kontroly zajímala číselná řada v případě vydaných faktur, tam by měla jít prokázat i "úplnost", že nic nechybí (nevynechaná čísla atd.)

• 13. 8. 2007 17:45

Jana F. (neregistrovaný)

To byste viděla, co by vám řekli ve vašem okolí za tenhle názor :-)). Jana F.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).