Daňové přiznání 2010

• (neregistrovaný)

27. 1. 2011 23:33

Dobrý den,
    předevčírem jsem si založil živnost a narazil jsem na první problém.
    Založil jsem si volnou živnost. Jsem student, tudíž toto bude bráno jako vedlejší činnost.

Každopádně do konce března se má podávat daňové přiznání za rok 2010. Chci se zeptat jestli ho musím také podávat, když v roce 2010 jsem ještě živnostník nebyl a neměl tudíž žádné příjmy.

Někteří mi tvrdili, že ano, jiní zase, že ne. Pomůže mi někdo, jak to tedy je?
    Díky za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 2. 2011 21:34

HENIA

I na tom finančáku se musí dovědět, že žádné příjmy nemáte, znamená to, že je musíte informovat alespoň čestným prohlášením, že žádné příjmy ani výdaje z podnikání vám v r.2010 nevznikly. - Předpokládám, že jste se jako plátce daně registroval.

• 4. 2. 2011 22:04

Rop

Založil živnost 25.1.2011 ... tak proč by podával přiznání za rok 2010????

Navíc pokud by neměl žádné příjmy tak se aplikuje § 38g zákona o daních z příjmů, kde se nic o žádném čestném prohlášení NEPÍŠE - prostě kdo má příjmy nižší než 15.000 Kč tak nepodává přiznání - a basta. Můžete mi na základě čeho je osoba bez příjmů předložit finančnímu úřadu "čestné prohlášení"????

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).