Odškodnění pracovního úrazu

• (neregistrovaný)

14. 8. 2007 16:42

Hezké odpoledne. Mám poprvé odškodnit zaměstnance, který měl pracovní úraz. Náhradu za ztrátu na výdělku jsem už spočítala a teď jsem zůstala trčet na bolestném. Za jeden bod je 120,-- Kč?To jsem našla ve vyhlášce. Ale teď nevím jestli se u bolestného sráží i zdravotní, sociální a daň.U náhrady za ztrátu na výdělku asi ano, nebo se mýlím? Prosím zkušené o radu - jsem v tom začátečník, a zítra už je výplatní termín!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 8. 2007 20:57

Verča (neregistrovaný)

Re: Odškodnění pracovního úrazu
      Z bolestného se nic nesráží. U náhrady za ztrátu na výdělku se srazí pouze daň.
      Nevím, proč si to tak komplikujete??? Dala bych mu jen klasickou nemocenkou a rozdíl bych pro zaměstnance nárokovala u pojišťovny (Kooperativa, ČP) a ta si to se zaměstnancem vyrovná a hlavně správně spočítá. Dělala jsem to v minulosti běžně u každého pracovního úrazu a bylo to nejjednodušší.

• 14. 8. 2007 21:33

rrrr (neregistrovaný)

Dík za dobrou radu, určitě to tak udělám, a přeji hezký večer.

• 15. 8. 2007 7:10

anonym (neregistrovaný)

já to pěkně kooperativě spočítám, doložím kopii neschopenky, hlášení o úrazu, bolestné, výpočet doplatku. Co dokládáte vy - skutečně nepočítáte ten doplatek sama ?? Ráda se nechám poučit, pokud něco dělám navíc, ráda se toho zbavím :)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).