Re: pronájem z bytu-přiznání nebo regist
*** Projděte dotazy - o pronájmu je tady toho hodně. A ano, zaregistrovat se. Pokud bude mít příjmy jen z "holého" pronájmu, pak jako OSVČ ne, ale v DP příjmy §9. Proti nim buď náklady skutečné nebo paušálem. Zálohy na energie, které zúčtovává jdou mimo. Najdete v §9 ZDP a pokynu 300 k §9 ***
Re: pronájem z bytu-přiznání nebo regist
díky, už jsem všechno našla, dokonce jsem informativně zavolala na FÚ a jeden mi hned řekl, že registrace ne, § 33 se týká jen podnikatelů, druhý (jiný okres) mi řekl, že registraci určitě ano. Když¨jsem se ptala proč, na základě čeho a zákona, řekla mi paní, že když nastoupila, tak to tam chtěli, tak to chce taky :-)) nakonec jsme se domluvily, že vlastně registraci nemusím, tak nevím, ale projdu si diskuzi, to mě fakt nenapadlo, děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 8. 2007 7:25
Dobrý den, můžete mi poradit? známý zdědil a má již ve vlastnictví byt, který začal pronajímat. Musí se někde zaregistrovat jako OSVČ nebo "stačí" jen v rámci daňového přiznání přiznat tyto příjmy z pronájmu. Příjmy z pronájmu se berou celkovou částkou, kterou dostává - 7000, tzn. příjem z pronájmu za rok 2007 bude mít 6x7000=42.000 ? pokud měl vícenáklady - např. malování, platil zálohy na energii apod. - to si může v přiznání odečíst ? V tomto se vůbec neorientuji, děkuji za každou radu.