Re: Odpočet DPH při změně režimu
Snažila bych se tam dát co nejvíc věcí, které jste nakoupili rok zpětně. U ubytovacích služeb bude jistě nějaké vybavení. Na drobný majetek v DE jsou názory rozdílné, já ho při změně režimu dávám - vycházím z toho, že to zákon jednoznačně neřeší a ani nevylučuje. Jana F.
Re: Odpočet DPH při změně režimu
Vybavení se nakupovalo, ale není zaúčtováno jako majetek-vše šlo přímo do provozní režie. Takže myslíte, že by to šlo vyřešit tak, že bych drobný majetek měla na skladě a ne přímo ve spotřebě, tím pádem by šlo odpočet uplatnit? Klasické zásoby nemáme a ani hmotný majetek nad 40 tisíc. Mám z toho trochu obavy, zda ten drobný majetek takto projde. Znáte to-zákon to jednozdnačně neřeší a co úředník, to jiný názor.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 8. 2007 12:44
OSVČ, vede daň.evidenci a dobrobolně se zaregistrovala jako plátce DPH (podniká v oboru ubytovacích služeb). Na základě výzvy šla na FÚ předložit dosavadní deník, kde má zatím pouze nákupy (drobné stavební úpravy,vybavení ubytovny atd.) Na základě sdělení účetní má nárok na odpočet při změně režimu z obchodního majetku a zásob. Nic takového však v evidenci nemá. Na FÚ ji prý sdělili, že existuje nějaká výjimka, na základě které lze odpočet uplatnit i z věcí, které nakoupila před datem registrace. Nevíte o tom něco? Ať hledám,jak hledám nic jsem nenašla a nikdy jsem se tímto nesetkala. Děkuji