Re: OT: Cestovky a diskriminace zákazník
Nedomníval bych se, že je to zvýhodňování někoho, kdo si pořídí dopravu jako službu navíc. Byla by to dosti stupidní forma zvýhodnění a mimo to doprava je doplňková služba, na které cestovka nic moc nevydělá. Většinou mají nasmlouvanou třetí stranu a mezi klienty tak nějak rozdělí její cenu.
Problém je spíš v logistice. V propozicích vm oficiálně sdělí, že se můžete ubytovat třeba v těch 17 hod. a to by měla být jistota. Pokud byste pžijeli dřív, třeba by vás ubytovali dřív - v závislosti na obsazení ubytovacího místa, předání, úklidu atd. Autobus může podle dopravní situace přijet ráno i večer - oobně jsem zažil rozdíl 10 hod. na trase 700 km.
Ubytovací jednotka může být z předchozího turnusu neobazená nebo ji zákazník s vlastní dopravou opustí dří, takže se do ní může ten další dřív nastěhovat atd. Asi neplatí plošně, že všichni, kdo volí určitý způsob dopravy, jsou nějak cíleně z(ne)výhodňováni.
Ostatně se zeptejte - slušná cestovka to ráda vysvětlí.
Re: OT: Cestovky a diskriminace zákazník
Dík gravere za reakci. Ano, máte pravdu v tom, že ten autobus se může zdržet. Ale jiné vlivy tam nejsou - staří klienti musí všichni opustit apartmány do 9 hodin (první případ) nebo jsou v apartmánu současně staří i noví klienti až do odjezdu (druhý případ).
Zatím jsem se ptal pouze delegátek, které argumentovaly tím, že by toho měly ráno moc. Což je samozřejmě úsměvné, když si uvědomíme, že jsme tím autobusem mohli přijet i my.
Samozřejmě, že příště tuto situaci budu dopředu řešit přímo s CK, jen mě zajímalo, zda s tím má zkušenosti i někdo jiný.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 8. 2007 18:08
Ještě je doba dovolených, tak si dovolím malé OT.
Jak se díváte na následující situaci. Koupíte si u cestovky zájezd, konkrétně apartmán na týden a rozhodnete se jet vlastní dopravou. V propozicích se dozvíte, že můžete přijet v 17 hodin. Po příjezdu na místo, ale zjistíte, že klienti, kteří jeli autobusem byli ubytováni ihned po příjezdu, řekněme v 9 hodin a Vám tak svým způsobem propadl skoro jeden den. Stalo se mi to u dvou cestovek a nevidím v tom logiku. Pochopil bych, kdyby měli podmínku, že tam musím být současně s busem, že jinak mám smůlu a další termín je již zmíněných 17 hodin.
Dal jsem dotaz na Ochranu spotřebitelů a dost mě zarazila jejich odpověď, že oni v tom nic nevidí, že je to určité zvýhodnění klientů, kteří si od nich berou i další službu - dopravu. Jenže nic takového ve svých materiálech nepíší.
Hlavně, že spotřebitelé podali nesmyslnou žalobu na Exim tours.
Tak mě zajímá, co Vy na to.