Re: Placený paragraf
pokud máte pracovní poměr, ze kterého je odváděno sociální pojištění ,potom máte nárok na placení OČR, pokud Vaše dítě onemocní,
nárok je na dobu, kterou lékař určí - nejvýše však je placených prvních 9 KD OČR, u samoživitelek (nemá druha, družku) - nejvýše prvních 16 KD - pokud trvá OČR déle, máte nepřítomnost v práci omluvenou, za kterou se neplatí zdravotní pojištění
Když pracujete při rodič.dovolené, máte určitě péči o dítě zajištěnou jinou osobou nebo na část dne ve školce, pakli-že nastane potřeba ošetřování tohoto dítěte, je vám vystaven doklad na ošetřování člena rodiny a vy dítě ošetřujete (neošetřuje jiná osoba), máte nárok na "paragraf".
Děkuji Vám všem za rychlé a vyčerpávající odpovědi. Přeji krásný den plný sluníčka.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 8. 2007 7:09
Dobrý den, mám dotaz. Mám nárok na proplácení paragrafu od OSSZ na dítě, když pracuji a na dítě stále pobírám rodičák? Zdrovna onemocnělo a nechce se mi čerpat dovolenku. Děkuji.