Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 1. 2011 17:05
Dobrý den, chystám se koupit motocrossovou motorku. Motorka je pouze pro mé účely (jezdím hobby motocross) a neslouží k výdělečné činnosti. Já jsem normální zaměstnance na plný úvazek a jednou dohodou o provedení práce pro přivýdělek, ale bez jakéhokoli živnostenského listu.
Na internetu jsem našel novou motocrossovou motorku za velmi pěkné peníze. Při kontaktování prodejce mi bylo řečeno, že motorka je dovezená ze zahraničí a já dostanu při koupi fakturu kde bude ona velmi pěkná cena uvedena jako cena bez DPH. Bylo mi řečeno, že to pro mě vlastně nic moc neznamená, jen to, že až budu motorku za několik let prodávat, že budu z prodejní ceny muset zaplatit DPH. Chtěl bych se Vás zeptat, zda to je pravda a zda to pro mě nemá nějaké další nevýhody například problémy s daňovým přiznáním, při žádosti o hypotéky atd.
Předem děkuji za odpověď.