Re: Výpověď dána zaměstnancem - doručení
Výpověď nemusí být doručena přímo jemu do rukou. Pokud je ve firmě určen člověk, který poštu a jiné dokumenty přebírá, pak bude platit den, kdy ji převezme on. Důležitý ale je den, kdy byla výpověď skutečně převzata, což se nemusí podařit, aby byla převzata v srpnu, pokud ji pošlete poštou (může třeba ležet nějakou dobu nevyzvednutá na poště).
Pokud chcete, aby výpověď začala běžet od 1.9. a pracovní poměr Vám tedy skončil 31.10., musí být výpověď prokazatelně doručena do posledního srpna. Pokud ji od pošty zaměstnavatel (nebo člověk pověřený přebíráním pošty) převezme až v září (třeba i hned 1.9.), výpověď začne běžet až od 1.10. a pracovní poměr Vám skončí až 30.11. Pokud si jste jistý, že poštu vyzvedne ještě teď srpnu, pošlete výpověď poštou. Pokud jistota není, volte jiný způsob doručení - třeba osobně.
Bohužel, tady to funguje tak, že vše otvírá pověřený zaměstnanec. A bude vadit, když vypověď zabalím do obálky s modrým pruhem a předám ji přímo tomu pověřenému pracovníkovi a on mi doručení potvrdí na doručenku. Prostě by to nešlo přes poštu. A řeknu mu, ať to nechá zavřené, že je to přímo pro šéfa.
jak už jsem napsal. Od 22.08-04.09 tady nebudu takže osobně mu dát opravdu nelze. Vím, že by to bylo nejlepší, ale pokud chci odejít 31.10. jiná možnost není. Ano nechci, aby celá firma věděla, že jsem dal výpověď a šéf by se to dozvěděl jako poslední.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 8. 2007 21:45
Dobrý den,
chci dát příští týden výpověď podle § 51. Bohužel od středy mi začíná 14 denní dovolená a šéfa už do úterka neuvidí. chtěl bych ji dát do konce měsíce tak, aby mi výpovědní doba skončila k 31.10. Jak to vyřešit. Bude stačit, kdy mu pošlu výpověď v červené obálce s doručenkou? A nebude vadit pokud mu tu výpověď zašlu na jeho bydliště. Jedna se totiž o FO s tím, že poslední době se v práci moc neobjevuje a poštu přebírá i otvírá a zpracovává administrativní pracovnice.