Čerpání rezervy- spěchá

• (neregistrovaný)

20. 8. 2007 8:12

Firma tvořila rezervu na opravu majetku. V dubnu roku kdy by měla být čerpána provedla menší opravu ( cca50 tis.) na tomto majetku, ten dala do nákladů, o tři měsíce později udělala opravu na tomto majetku a už to šlo z čerpání rezervy, dle mého nározu by už první oprava měla být z čerpání, myslím si to správně.. pokud ano prosím odkaz na zákony. Předem děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 8. 2007 10:39

Ivča1 (neregistrovaný)

Re: čerpání rezervy- spěchá
      Zákon o rezervách:
      "Za zahájení opravy se pro účely tohoto zákona považuje termín, ve kterém se fyzicky začnou provádět práce přímo na věci, která je předmětem opravy." "Výdaje (náklady), na jejichž úhradu se vytvořily rezervy a opravné položky, se musí přednostně uhradit z těchto rezerv a opravných položek."
      Pokud splňujete podmínky pro čerpání, tak nevidím důvod, proč by se i v prvním případě nečerpala rezerva. Ale záleží, jestli to byla skutečně oprava, na kterou se tvořila rezerva.

• 20. 8. 2007 11:41

jana (neregistrovaný)

Re: čerpání rez.. prosím doplnit
      děkuji, ještě bych potřebovala doplnit kde jste našla tu citaci "výdaje na jejichž úhradu se tvořily rezervy ... já to v zákoně nevidim asi už jsem slepá :-(

• 20. 8. 2007 11:47

jana (neregistrovaný)

Re: čerpání rez.. prosím doplnit
      jéééé jsem fakt slepá, moc děkuji :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).