Re: odepisování TZ
*** Pokud se jedná o situaci §30/12 ZDP, pak pokračujete jako původní vlastník (?) ***
Re: odepisování TZ
Děkuji, hned se na ten paragraf podívám. A jak je to tedy s tim, kdyz mam majetek jiz daňove odepsan a nyni se na něm provedlo TZ? Mam odepisovat ze zvýšené vstupní ceny? Nebo pokud by bylo TZ vyssi nez 40 tis, odepisovat zvlast jako novy majetek a tedy koeficientem pro prvni, resp. dalsi roky odpisovani?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 8. 2007 9:53
Dobrý den,
mám pár dotázků. Když mám mám majetek, který naše společnost přebrala od jiné a na tomto majetku bylo již v době jeho převzení provedeno TZ, tak mam odepisovat podle koeficientu pro zvýšenou vstupní cenu, že? Kolegyne to tu odepisovali jako pro další roky odpisování, tak jsem z toho zmatená.
A další dotaz. Pokud mám majetek, který již byl odepsán a nyní na něm bylo provedeno technické zhodnocení, jakým koeficientem mám odepisovat? Zase pro ZVC nebo odepisovat jakoby byl pořízen nový majetek (což se mi nezdá). Jak by to bylo, kdybych TZ odepisovala samostatně? Potom by to byl "normální" koeficient nebo ten pro ZVC?
Moc děkuji za odpověď