Re: Ukončení prac.poměru-předání agendy
Nikdo mě v době nemoci nezastupuje. Dřív jsem si musela vše dohnat sama bez ohledu na čas. Hm.odpovědnost se týká veškerých fin.prostředků na běžných účtech. Červencovou uzávěrku jsem udělala, srpen stojí. Pokud bych měla předávat stavy k 31.08., znamenalo by to zpracovat celý srpen atd. Ale kdy? V prac.neschopnosti? Vůbec nevím, co mám dělat.
Vyřešila bych to formou předávacího protokolu, ve kterém bych uvedla stavy naposledy Vámi zpracované závěrky. Lehce doložíte, že jste pak byla práce neschopná.Udělala jsem to stejně.
ano souhlasím s poslední odpovědí do doby nástupu na neschopenku a pak nemůžete zoodpovídat za něco na čem se nepodílíte.Jinak doporučuji pro váš klid skočte na úřad práce tam mají poradce v pracovně právních vztazích - právníka zadarmo vám konkrétně poradí jak postupovat.
Je zajímavé, že Vaši náhradu nebo předání agendy neřešili dříve, když máte za 10 dnů končit. Otázka je, zda Vám poměr opravdu končí nebo se prodlužuje, když jste v PN. A jinak nemají právo Vám nic takového nařizovat - v případě kontroly Vám zaplatí nevyplacené dávky?
Obávám se, že tady je to trochu jinak - pokud jde o stejnou paní - psala trochu níže "ukončení PP - pokračování nemoci - že dala výpověď ona sama. Potom se nic neprodlužuje a zaměstnavatel celkem oprávněně požaduje předání agendy, jestliže ihned po předání výpovědi onemocněla.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 8. 2007 10:19
Ke dni 31.08.2007 mi končí prac.poměr (po 19ti letech jsem musela odejít z postu účetní,protože jsem nebyla ten správný kůň). Nyní jsem v prac.neschopnosti. Od vedení jsem obdržel doporučený dopis, že vzhledem k mé hmotné odpovědnosti jsem povinna předat agendu i v době prac.neschopnosti a to v termínu do 31.08.2007.
Prosím Vás o Vaše názory.
Čím víc, tím líp.
Děkuji