Neuplatněné odpisy.

• (neregistrovaný)

21. 8. 2007 12:04

Dobrý den, měla bych dotaz,kdyby mi mohl někdo poradit. Jedná se mi o neuplatněné odpisy. Přebírám firmu od jiné účetní. Dostala jsem karty hmotného dl. majetku, na některých končí odpisy v roce 1996 a ještě 2 roky je možnost odepsat. Některý majetek např. zakoupený v roce 1998 ve 2. odpis.sk. (5let) vůbec nebyl započat s odepisováním. Dotaz zní: Je nějaká horní hranice, kdy musí být dokončeno odepisování např. od pořízení? Lze ještě vůbec tyto odpisy uplatnit?? Zařízení je stále v majetku firmy. Děkuji předem za odpovědi. M.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 8. 2007 12:09

Jirka (neregistrovaný)

Re: Neuplatněné odpisy.
      Ano, není v tom žádný problém ZDP umožňuije přerušit odepisování na jakkoli dlouhou dobu. Poté se naváže tam, kde se skončilo.

• 21. 8. 2007 12:14

Jirka (neregistrovaný)

Ještě mne napadá: to, že to není na kartě neznamená, že odpisy nebyly uplatněny. Třeba je původní účetní spočetla jen pro účely výpočtu daňového základu a neobtěžovala se je zapsat do karty.

• 21. 8. 2007 12:16

Martina (neregistrovaný)

Děkuji moc. Kontrolu jsem provedla. Protože se mi to nezdálo a bylo mi to divné. Uplatněny nebyly. Ještě bych měla dotaz zda-li nepracujete v programu POHODA.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).