Pozemek - spěchá

• (neregistrovaný)

21. 8. 2007 13:00

Prosím kdo máte zkušenosti. Jsem spoluvlastníkem pozemků na kterých stály budovy, na základech jedné z budov si můj soused postavil zadní zeď ke garáži. Jak jsem zjistila pokud není konec pozemku zakreslen je koncem pozemku zeď stávajících budov.Pozvala jsem si zeměměřiče aby mi hranici mého pozemku zaměřil, prý s tím zaměřením musí souhlasit i soused.Ale on na nic nepřistoupí jak mám dále pokračovat. Na městskou policii, na obec, vyzvat ho doporučeným dopisem.Děkuji všem za rady

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 8. 2007 14:32

alia (neregistrovaný)

Re: Pozemek - spěchá
      A co zaslat stavebnímu úřadu žádost o odstranění nepovolené stvavby? Snad by se s tím musel nějakým způsobem vypořádat. Tím pádem by muselo dojít k vymezení vlastnictví.

• 21. 8. 2007 15:00

D (neregistrovaný)

Já myslím, že se zaměřením nemusí souhlasit, ale musí být obeslán, aby u to ho zaměření mohl být. Aspoň tak mi to bylo nedávno vysvětleno, když jsem se tak podivila, co mu je do toho, když si chci nehcat vyměřit svůj pozemek.

• 22. 8. 2007 7:58

L. (neregistrovaný)

Jak mám tedy postupovat, vyzvat ho k odstranění stavby a uvedení mého pozemku do původního stavu a když nebude reagovat,podat stížnost na příslušném úřadu tedy obecním a nebo jít rovnou na stavební úřad v mapách to zakresleno není s tím že druhá jeho budova se nachází 0,5 m od mého pozemku usuzuji že to dělal bez povolení jinak by o tom moji prarodiče museli něco vědět

• 22. 8. 2007 14:55

alia (neregistrovaný)

Pokud je to v sousedství rodičů - tak měli být účastníky stavebního řízení. Pokud nebyli - pak je stavba nejspíš "NAČERNO". V tom případě požádat stavební úřad žádost o odstranění nepovolené stavby. Stručně popsat k čemu došlo - každopádně se případem musí zabývat - a jak už jsem psala - určitě se vyjasní vlastnické vztahy.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).