Re: Příjm. poklad. doklady už nejsou!
*** Jen za sebe: u DE dbám více na to, aby byl vidět ten přesun peněz. U účetnictví přivirám oči :-) ***
Možná hledáte problém tam, kde není.
Neznám ustanovení podle kterého by FÚ mohl požadovat PPD.
Pokud něco nakoupíte a zaplatíte v hotovosti, tak si asi vystavíte PVD. Pokud by chtěl FÚ zpochybnit, že to není správné a že nebylo zaplaceno, musí to prokázat podle § 31/8/c ZSDP.
Hezký den
*** Teď nevím, jestli reagujete na moji zmínku o DE (?). Pokud ano, pak já neříkám, že v DE se PPD vystavují ale že v DE dbám více na to, aby z nějakého nákupního dokladu bylo patrné,, že peníze byly opravdu vydány. Je to totiž jediný doklad pro uplatnění nákladu :-) ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 8. 2007 14:04
Prosím o vaše názory. Právě mi už dochází trpělivost. Firmy snad už zrušily příj.pokl.doklady.
Paragony, prodejky - nevyžaduji PPD
Faktura za hotové - je tam napsáno,že částka byla uhrazena-tak s přivřením oka by nemuselo být asi PPD.
Avšak když je faktura za hotové, bez poznámky -bylo uhrazeno hotově,tak vyžaduji
PPD. Avšak mám spoustu dokladů na straně, telefonuji a vyřizuji a žádám o PPD, není mi to nic platné. Prosím o vaše zkušenosti,jak toto řešíte.Moc děkuji.