Re: Chci zaplatit víc, než je na faktuře
*** Já jsem zásadně pro předávání těchhle pozorností osobně :-)))))))) ***
Já si uplatňuju 50% paušál, doklady zásadně vyhazuju, s výjimkou cenných věcí.
Dodavatel je zdaleka a odměnu mohu poslat jen na účet, nebo v té obálce :-)
A myslím to vážně, prostě si vážím toho, co pro mě udělal a myslím, že svou práci podceňuje, mohl si říct i o víc, já bych mu to dal...
Jinak jste nepochopili můj dotaz, nejde mi o nezdanění, ale jestli je možné poslat na variabilní symbol uvedený na faktuře vyšší částku, než je napsaná na té faktuře.
Tedy aby dodavatel s tím pak neměl problémy, mně je to putna, pět stovek mě nevytrhne.
máte dvě možnosti:
1. pošlete na účet větší částku - ale napsal bych dopis proč, aby nemyslel, že se jedná o omyl a nevrátil to
2. pošlete v obálce - riskujete sice ztrátu zásilky poštou, ale jemu "pomůžete", protože to nebude muset danit.
Myslím, že je to od vás hezké. Klidně mu pošlete celou částku i s přeplatkem najednou a sdělte mu, že je to výraz vašeho ocenění a ať zvýší buď tu původní fakturu, nebo ať fakturuje tu částku navíc jako doplatek zvlášť. Jana F.
Velice Vám děkuji, to jsem chtěl slyšet :-)
>***********
>Myslím, že je to od vás hezké. Klidně mu pošlete celou
>částku i s přeplatkem najednou a sdělte mu, že je to
>výraz vašeho ocenění a ať zvýší buď tu původní fakturu,
>nebo ať fakturuje tu částku navíc jako doplatek
>zvlášť. Jana F.
>***********
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 8. 2007 15:19
Dodavatel pro mě udělal úkon a nafakturoval si 1800 Kč. S jeho prací jsem spokojený a chtěl bych mu dát pětistovku navíc.
Můžu mu na jeho účet pod variabilním symbolem, který uvedl na faktuře poslat 2300 Kč?
Nebo jak se to dělá?
(Nechci, aby mi to fakturoval, chci ho překvapit.)