Re: Špatně vyplněný příjem za 2006?
My vyplňujeme pokud nedáláme roční zúčtování
do řádku prvního FÚ a do druhého vyplacené dávky nemoc. Při kontrole to bylo OK.
Zaměstnanec by měl mít přední stranu vyplněnou a tam mít zaškrtnuto, že podávali SZM. Jenže to známe, oni tam nemají ani své jméno, že ? Tak se jich holt musíme vždycky zeptat.
Pokud měli SZM, pak vyplňujeme do příjmů pouze výši jiných dávek, které se nezdaňují ( laicky-které nejsou zahrnuty v Potvrzení o zdan.příjmech) a VO vyplňují ještě výši vyplacených nemocenských dávek. Zbytek údajů už nevyplňujete, předají jim je přímo z FÚ.
Zuzik
Pokud si dělali SZM, čistý příjem byste vyplňovat skutečně neměla, z FÚ jim předají a pokud mi sdělili tehdy správné údaje, příjem by měl být "přepočítaný" vzhledem s SZM - když jsem chtěla vědět jakým způsobem přepočítaný, sdělili, že neví, že na to mají kalkulačku ...
Tak jsem to zjišťovala na pobočce ÚP (když jsem volala na sociálku, tak mi vynadali, že to patří ÚP). Opravdu mám vyplnit pouze to, co není na Potvrzení o zdan.příjmech, tzn.částku RZD za 2005 bez daň.bonusů. A jsme VO, takže i nem.dávky. Hezky obešlu těch osm lidí, kterým jsem to vyplnila špatně-budou si myslet, že jsem pitomá,ale to už nějak přežiju. Děkuji všem za názory.
Taky jsem volala na ÚP odbor SSP a bylo mě řečeno, že 90 % lidí to má vyplněné.Správně by tam měl být jen uvedena doba zaměstnání v bodě a1) viz. FÚ, pokud dávají SZM a u VO potvrzeny nem.dávky,viz. odpověď od Zuzíka.
Ale v případě, že jste uvedla příjem, nemusí se to opravovoat.
Obvolala jsem zaměstnance, kteří měli příjem vyplněný špatně a řekli mi, že už vše odevzdali a úřednice neříkaly nic. Tak jsem jim pouze dala opravené Doklady o výši příjmu 2006 s tím, kdyby byl problém, aby odevzdali tento. Taktéž jsem se jim omluvila. Někdy mám pocit absolutní dutohlavosti-tohle jsem vědět měla. Chybami se člověk učí...
Nenapadlo mě, zjišťovat si u každého zaměstnance zvlášť, jestli si podával DP nebo ne, jak já to mám vědět? Oni na formulář pomalu ani nenapíší za který rok to vlastně chtějí .... Zatím se mi nic nevrátilo, tak to nebudu řešit a příště jim formuláře vrátím, když nebudou mít zaškrtnuto jestli podávali DP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 8. 2007 17:04
Asi jsem něco udělala špatně-příjem za r.2006 vyplňuji zaměstnancům tak,že od čistého příjmu odečtu vyplacený daňový bonus. Netušila jsem, že když podávali společné zdanění manželů, že se to vyplňuje jinak! Způsobí jim to problém? Děkuji za odpovědi.