Re: PLÁTCE DPH VYSTAVIL FA BEZ DPH NEPLÁ
Zde můžete psát i malým písmem. :-))
Dejme tomu, že jste od něj koupila zboží 119 Kč s 19% daní.
Je rozdíl, zda pouze DPH nevyčíslil a fakturoval 119, nebo zda fakturoval 100 a chce okrást stát o 19.
Nevyčíslovat DPH pro neplátce je možné, neodvádět DPH není v souladu se zákonem.
Variabilní symbol není povinnost uvádět, většinou je to číslo faktury.
Hezký den!
Podle § 26/1 ZDPH nemusí být na dokladu číslo, protože se nejedná o plnění s nárokem a dále se nevystavuje plátci tj. není to daňový doklad s náležitostrmi podle § 28 ZDPH.
Doklad vypadá v pořádku, pouze pronajímatel mlžil, že to udělá levnější. U neplátce jinou možnost neměl.
Hezký den!
PRO PAVLA:
Je mi líto, ale nemlžil - mohl účtovat s DPH!
Sice máte pravdu, že v případě účtování nájmu plátcem DPH neplátci DPH není umožněno podle platného zákona o DPH uplatnit 19%DPH, ale problém je v tom, (jak mi bylo vysvětleno "odborníky" auditory), že v případě, když budu jako plátce DPH ctít a dodržovat zákon o DPH a budu nájem neplátci DPH účtovat bez DPH nemohu si v případě jakýchkoliv služeb, opra či úprav předmětu nájmu uplatnit odpočet DPH. .... dobrý co ?
Pěkně mě to s.....e!
Ale je to tak.
Hezký den všem.
P.S.
Teď jsem se doslechl, že podnikající subjekt v ČR má 2164 (slovy: Dvatisícejednostošedesátčtyři) informačních povinností vůči státu.
A . . . . končím !!!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 8. 2007 15:11
DOBRÝ DEN, J
JSEM NEPLÁTCE DPH A MŮJ DODAVATEL (PLÁTCE DPH), MI VYSTAVIL FA BEZ DPH, S TÍM, ŽE TO BUDE TAK PRO MĚ LEVNĚJŠÍ, A FAKTURA NEMÁ VŮBEC VARIABILNÍ SYMBOL, JE TO VŮBEC ZE ZÁKONA MOŽNÉ?
DĚKUJI ZA ODPOVĚĎ