Re: Měsíční mzda+svátky
a jak víte, že jste to udělala špatně :-) na tuto otázku jsou názory různé - zda uchází či neuchází výdělek v případě svátků u měsíčních mezd ... a pokud nemáte v kolekt.smlouvě nebo vnitř.nařízení stanoveno, jak postupovat ve výše uvedeném případě, nemůžete to mít "špatně", protože ani právníci se nemohou shodnout, co je "dobře" :)
Základní bude u vás stanovit jak postupovat, pokud se zaměstnavatel rozhodne postupovat tak, že měsíční mzdu nebude krátit, pak jim doplaťte rozdíl, ale budete muset opravit v dalším kvartále i průměr na dovolenou, protože náhrada za svátek by se jim odečetla, kdežto v případě celoměsíčních mezd se jim nic odečítat nebude. A podívejte se do vyhledávače - na toto téma bylo dost napsáno.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 8. 2007 8:11
Prosím o radu jak napravit to, že zaměstnanci jsou odměňováni měsíční mzdou a já jim za červenec 2 svátky proplatila náhradou a snížila počet odpracovaných dnů. Když jsem si to přepočítala správně, tak mi vyšlo, že jsem jim vyplatila třeba o 20,- nebo 13,- Kč méně. Co s tím, může mi někdo poradit?