Re: sleva na dítě
L. nemá tak úplně pravdu, jana ano. Studentem, pokud řádně ukončí studium, i když pracuje, je do 30.6. vždy. O prázdninách je také považován za studenta, ale nesmí po celé dva měsíce vykonávat činnost zakládající účast na pojištění, tzn. pokud nastoupí do zaměstnání 1.6. a pracuje "přes" prázdniny, pak slevu na studenta za červen, rodič také za červen, prázdniny oba nic. Pokud by ale prac.poměr dítě ukončilo např. 30.7. a na ÚP (nebo další prac.poměr) se přihlásilo (nastoupilo) dejme tomu, 5.8., pak student i VII+VIII a rodič zvýhodnění na dítě také VII.+VIII. V posledním "maturitním" ročníku je důležité, zda dítě vykonávalo činnost nebo se stalo uchazečem o zaměstnání, či OSVČ zakládající účast na pojištění po c e l é měsíce, pokud ano, po celé měsíce, nárok na slevu není, pokud jen po část měsíce, nárok za ten který měsíc ano. No nevím, jestli jsem vám nezamotala hlavu ?
Re: sleva na dítě
ale já jsem vám na to odpověděla, jen jsem to pak víc rozvedla, zkrátím to tedy. Dítě, pokud ukončilo řádně maturitou SŠ 31.5.07 a uzavřelo HPP od 1.6.-31.12.07, má samo nárok v HPP na základní slevu 600+200 slevu na studenta za červen, rodič má za červen zvýhodnění na dítě a pokud dítě neukončí HPP, pracuje i přes prázdniny, vy předpokládáte, že ano, protože má dobu určitou, od 1.7. již nárok dítě na slevu na studenta nemá (základní 600 ano) a rodič nemá od 1.7. nárok na zvýhodnění na dítě.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 8. 2007 9:40
Dobrý den, prosím Vás, má zaměstnanec nárok na slevu na dítě ještě za měsíc červen, které ukončilo střední školu k 31.5. a nastoupilo do práce hned 1.6.Mnohokrát děkuji za odpověď